• Program


  Csillagképek
  6

  Csillagképek

  A Csillagképek című színdarab a helyzetek, döntések és együttállások furcsa konstellációja.
  Egy férfi és egy nő kapcsolatát látjuk, többféle helyzetben, és ezek többféleképpen újra lejátszódnak. A lány fizikus, a csillagokról, a részecskékről és a relativitáselméletről kutat. A tézise az, hogy ha van szabad választás, akkor minden kimenetel létezik egy-egy másik univerzumban.  több

  Nick Payne
  CSILLAGKÉPEK

  A Csillagképek című színdarab a helyzetek, döntések és együttállások furcsa konstellációja.
  Egy férfi és egy nő kapcsolatát látjuk, többféle helyzetben, és ezek többféleképpen újra lejátszódnak. A lány fizikus, a csillagokról, a részecskékről és a relativitáselméletről kutat. A tézise az, hogy ha van szabad választás, akkor minden kimenetel létezik egy-egy másik univerzumban. A férfi méhész, aki úgy szeretne élni, ahogyan a méhek: a szerénység és a csendes elegancia egyszerűségével élni az életet.

  „A Csillagképek egy játék a szabad akaratról és a barátságról, a szerelemről és a mézről. Marianne a Sussex Egyetem fizikusa, Roland egyszerű méhész. Egy kerti partin ismerkednek meg véletlenül. Az első találkozás nem sikerül túl jól. De szerencse, hogy van egy második esély, és egy harmadik, és negyedik…” – írja Nick Payne, a darab szerzője.

  Az előadás ősbemutatója 2012 januárjában volt Londonban és hatalmas sikert aratott. A színdarab elnyerte az Evening Standard díját. Magyarországon a Radnóti Színházban láthatja először a közönség, Hárs Anna fordításában és Szilágyi Bálint rendezésében.

  Bemutató: 2019. október 20. vasárnap

  A Radnóti Színház bemutatója a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál programjában valósul meg.

  Ajánló


  F.S.Fitzgerald – Berkes Gábor – Kardos Éva: Sztár leszel! zenés vígjáték 3 felvonásban

  A Molière-művek immár állandó részei a Szabadtéri repertoárjának. 2021-ben a Scapin furfangjai című…

  Roman Polanski eredeti, nagy sikerű színpadi rendezését nemzetközi alkotógárdával, új köntösben állította színre…



  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016