• Program


  CZIFFRA 100 - Martha Argerich és Mischa Maisky koncertje

  CZIFFRA 100 - Martha Argerich és Mischa Maisky koncertje

  EGYÉNISÉG-ROMANTIKA-TŰZ-ENERGIA.
  A két világhírű művészt aligha kell bemutatni, rajongóik egyetlen hangról, egyetlen futamról is megismerik játékukat. A Cziffra Emlékév egyik csúcseseményének legendái évtizedek óta zenélnek együtt, ihletői és kiegészítői egymásnak.

   több

  Aktuális előadások  Martha Argerich és Mischa Maisky esetében a szakmai és az emberi viszony elválaszthatatlan egymástól. Markáns, egyéni látásmódjuk, a virtuozitás és a romantikus gondolkodásmód minden egyes megszólaltatott hangjukban benne rejlik. Feltörekvőként a zongoraművészt Vladimir Horowitzhoz hasonlították, a csellóművészt pedig Gregor Piatigorsky-hoz, azóta ők váltak viszonyítási ponttá a következő generációk számára. Az, ami a lényegük, nem utánozható: a tüzes, energikus, mindig egyéni és kompromisszumok nélküli játék. Borzongató őket hallgatni, ritka ünnepnap, hogy ketten állnak a Zeneakadémia színpadán. Talán olyan zenekedvelő is lesz, aki kénytelen megcsípni magát őket hallva: vajon nem álmodik?

  Az esemény a Cziffra György-emlékév keretében kerül megrendezésre.

  Magyarország Kormánya a 20. század egyik legkiemelkedőbb zongoraművészének centenáriumát hivatalos emlékév keretében ünnepli, az UNESCO pedig felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába.

  A Cziffra György-emlékév a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg.

  Műsor:

  Beethoven: 7 variáció Mozart:A varázsfuvola című operájának “Bei Männern, welche Liebe fühlen …” duettjére, WoO46.;
  Bruch: Kol Nidrei Op.47;
  Schumann: Három fantáziadarab op.73
  ***
  Franck: A-dúr cselló-zongora szonáta

  Műsorvezető: Becze Szilvia

  Az esemény a Cziffra György-emlékév keretében kerül megrendezésre. Magyarország Kormánya a 20. század egyik legkiemelkedőbb zongoraművészének centenáriumát hivatalos emlékév keretében ünnepli, az UNESCO pedig felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába.
  A Cziffra György-emlékév a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg.

  Ajánló


  Az Anima Sound System évindító nagykoncertjén nemcsak a zenekar három évtizedének népdalok által inspirált darabjai, de a legismertebb slágereik is…

  A programban a Tesz-vesz muzsika koncepciója él tovább.

  Színházi show, ültetett rendezvény, védettségi igazolvány nélkül! Az ország legismertebb rapper párosa swing turnét indít, ahol a nézőknek ülniük kell…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016