• Program


    Danish String Quartet / CAFe 2018

    Danish String Quartet / CAFe 2018

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. október 14. vasárnap, 19:30

    A vonósnégyes tagjai: Frederik Øland, Rune Tonsgaard Sørensen – hegedű, Asbjørn Nørgaard – brácsa, Fredrik Schøyen Sjölin – cselló

     

    A Dán Vonósnégyes 2002-ben mutatkozott be Koppenhágában. Az elmúlt másfél évtizedben a vezető kvartettek közé emelkedett, koncertjeit a New York Times két alkalommal is a legizgalmasabb hangversenyek közé választotta. A klasszikus és kortárs repertoáron belül rendszeresen szólaltatják meg 19–20. századi skandináv szerzők műveit.

    Klasszikus kompozíciók mellett a kvartett népzenét, illetve népzenei feldolgozásokat is játszik. 2014-ben Wood Works, 2017-ben Last Leaf címmel jelentettek meg nagy visszhangot kiváltó anyagot, utóbbit a legendás ECM gondozásában.

    A Last Leaf (Utolsó levél) koncepcióját egy különleges hangulatú, 18. századi dán vallásos himnusz ihlette, a lemezen a korszak tradicionális zenéje eredeti formájában és feldolgozásban is elhangzik. A klasszikus és a népi játékmód keveredés révén a hallgató egy álomszerű, egyszerre ismeretlen és időtlenül ismerős világban érezheti magát.

    A Budapest Music Centerrel közös program.

     

    Ajánlatunk


    zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

    A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas kötelező irodalomként az alsó tagozatban.

    JOHANNES BRAHMS: Változatok egy Haydn-témára, op. 56 RICHARD STRAUSS: d-moll burleszk zongorára és zenekarra *** HECTOR BERLIOZ: Rómeó és Júlia, op. 17 – zenekari részletek (Szerelmi jelenet, Mab királynő-scherzo, A magányos Rómeó, Báli jelenet)

    Ajánló


    Számít-e a múzsa csókja, és egyáltalán mi az? Honnan és hogyan jön a zene, a szöveg, és minden, amit nem…

    Egy vagyonos üzletember hirdetést ad fel: néhai üzlettársa fiát keresi, szeretné tisztességesen, rengeteg pénzzel megjutalmazni. Billy bejelentkezik, mint jogos örökös,…

    Berlioz kései operanyitánya, a Beatrix és Benedek izgalmas, dinamikus zene. Csajkovszkij Hegedűversenye a 19. egyik legnépszerűbb versenyműve: egyszerre virtuóz és…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016