• Program


  DANNY BAIN ÉS ÁGOSTON BÉLA MESEKONCERTJE

  DANNY BAIN ÉS ÁGOSTON BÉLA MESEKONCERTJE

  A mesekoncertben Danny Bain amerikai származású zenész és előadó, és Ágoston Béla multiinstrumentalista és zeneszerző kedves és vicces meséket adnak elő, különlegesebbnél különleges hangszerekkel.

  A 2010-ben Magyarországra érkezett ütőshangszeres mesélő, Danny Bain, jellegzetes mesemondó stílusát már sokan ismerik, gyerekelőadásaival számos díjjal és elismeréssel jutalmazta a magyar színházi világ. Ágoston Béla multiinstrumelista lényegében minden hangszeren játszik, zeneszerzőként lemezeken, filmekben és gyerekszínházi előadásokban is letette már a névjegyét.

  A duó a 2019-es Művészetek Völgyében debütált közös koncertjével, melyben megmutatja hogyan kell játékos módon, létező és eddig még nem létezett hangszereken bolondosabbnál bolondosabb történetekkel szórakoztatni gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

  Az előadásban megszólaló hangszerek:
  klasszikus fúvóshangszerek: szopránszaxofon, basszusklarinét; különboző népek hangszerei: balafon, steel drum, didzseridu, havasi kürt, fujara, amerikai házi készítésű gitárok (diddley bow, szivaros doboz gitár), magyar népi hangszerek (kecskeduda, brácsa, hegedű, ütőgardon);
  nem-hangszer hangszerek: kutya játékok, sípok.

   

  Ajánló


  A Látókép Ensemble színházi és filmes alkotóközösség legújabb produkciója, a csapat előző két…

  Shelagh Delaney hősei marginalizált alakok. A szegénység, a másság, a kirekesztett lét fojtogató…

  A minap azt vágta a fejemhez valaki, hogy én egy moral insanity vagyok.…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016