• Program


  Diana Tishchenko / RISING STARS

  Diana Tishchenko / RISING STARS

  A magyar közönség számára mindig öröm, ha egy honfitársunk nevét fedezhetjük fel az Európai Hangversenytermek Szervezete által rendezett Rising Stars koncertek műsorán. Most ezt a boldog elégedettséget élhetjük át, hiszen az ukrajnai Szimferopolban született hegedűs fenomén partnereként világklasszis magyar zongoraművész játszik 20.  több

  Diana Tishchenko / RISING STARS

  Műsor:
      Vasco Mendonça: új mű (az ECHO felkérésére - magyarországi bemutató)
      Szofija Gubajdulina: Dancer on a Tightrope (Kötéltáncos)
      Stravinsky: Divertimento

  Közreműködik:
  hegedű    Diana Tishchenko
  zongora    Fejérvári Zoltán

  A magyar közönség számára mindig öröm, ha egy honfitársunk nevét fedezhetjük fel az Európai Hangversenytermek Szervezete által rendezett Rising Stars koncertek műsorán. Most ezt a boldog elégedettséget élhetjük át, hiszen az ukrajnai Szimferopolban született hegedűs fenomén partnereként világklasszis magyar zongoraművész játszik 20. és 21. századi zenét a Fesztivál Színház pódiumán. Kettejük közös munkájából már sikeres lemez is született, izgalmas lesz most élőben is hallani kamaramuzsikálásukat.

  Az 1990-ben született Diana Tishchenko az utóbbi évek egyik legnagyobb hegedűs felfedezettje. A The Strad szerint „megbabonázza a közönséget súlyos gesztusaival és jelentős személyiségével”. Mesterei között olyan magyar muzsikusokat is találunk, mint Rados Ferenc, Wagner Rita, Schiff András, Takács-Nagy Gábor, Keller András. Felsőfokú tanulmányait Berlinben végezte, s eddigi pályájának egyik legnagyobb sikere, hogy 2018 őszén elnyerte a párizsi Long-Thibaud-Crespin Verseny nagydíját. Fejérvári Zoltánnal közösen készült lemezén - Strangers in PARadISe címmel - olyan zeneszerzők (Ravel, Ysaÿe, Enescu, Prokofjev) műveiből válogat, akikre hatott a múlt századelő Párizsa. Fejérvári Zoltán a Zeneakadémián Kemenes András, Várjon Dénes, Wagner Rita és Gulyás Márta növendéke volt, majd a madridi Zsófia Királynő Zeneakadémia hallgatójaként Dmitrij Baskirov osztályába járt. Több nemzetközi versenyen nyert díjat, ezek közül kiemelkedik a 2017-es Montréali Nemzetközi Zongoraverseny első helyezése. A Washington Post kritikusa szerint „trillái úgy lebegnek, mint a kolibri”.

  A Rising Stars-programba jelölte: Casa da Música Porto, Cité de la Musique - Philharmonie de Paris

  Ajánló


  Mit és kiket rejt a varázslatos és legendás padlás? Időutazás ég és föld…

  Florian Zeller: Az apa Rendező: Valló Péter keserves bohózat  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016