• Program


    Diótörő Matiné

    Diótörő Matiné

    Zenés műsor gyermekeknek kakaóval és kaláccsal.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2015. december 31. csütörtök, 20:00

    Program

    Csajkovszkij klasszikusának rövidített változata elevenedik meg a színpadon kamarazenekari átdolgozásban. Az előadás során a gyerekek számukra élvezhető módon ismerkedhetnek meg a darabbal: a balett táncosok, a vetítés, és a zenemű tételei között (Diónyitány, Virágkeringő, Kínai tánc, stb) megjelenő mesélő színes programot kínál a legkisebbeknek. A műsor alatt lehetőség nyílik kötetlen beszélgetésre, ahol a gyerekek ismereteket szerezhetnek a zeneszerzőről, a balett műfajáról és a Diótörőről.

    Az esemény célja, hogy a legkisebbeknek olyan élményt biztosítsunk, ami segítségével zenerajongókká válhatnak. Az előadás során a gyermekek játékos módon ismerkedhetnek meg fülbemászó dallamokkal és hangszerekkel. Az előadás keretein belül gyermekét meleg kakaóval és kaláccsal kényeztetjük.

    A műsorváltozás jogát fenntartjuk.ű

    A fellépőkről

    Magyar Virtuózok Kamarazenekar

    1988-ban alapította Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, a főiskolán végzett fiatal tehetséges tanítványaiból. A kamarazenekar 25 éve a magyar komolyzenei élet kiemelkedő szereplője, a legtöbbet foglalkoztatott zenekar. A repertoár a Barokktól a 20. századi zenéig terjed. Olyan zeneszerzők művei csendülnek fel koncertjeiken, mint Bach, Vivaldi, Mozart, Haydn, Tchaikovsky, Verdi és Bartók, stb. Megalakulásuktól kezdve igen sikeres külföldi pályafutást mondhat magáénak az együttes, koncerteztek az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban, Indiában, Dél-Koreában, Dél-Amerikában és Európa majd minden országában. A számtalan koncert meghívásnak köszönhetően a Magyar Virtuózok Kamarazenekar mára a legismertebb zenekarrá nőtte ki magát kategóriájában. Szerepeltek többek között a Parlamentben, a MÜPÁ-ban, a Mátyás templomban és a Hiltonban.

    További információt a Magyar Virtuózok Kamarazenekarról ide klikkelve tekinthet meg.

    Szenthelyi Mikós

    1973-ban végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. A különleges tehetségek osztályát 1978 óta vezeti. Pályája kezdetén több rangos nemzetközi versenyen is sikeresen szerepelt. 1975-től az Országos Filharmónia szólistája volt. 1988-ban megalapította a Magyar Virtuózok Kamarazenekart. A Hungaroton tíz szóló- és zenekari lemezt jelentett meg vele. Szenthelyi Miklós legutóbbi zenei mérföldkövet jelentő vállalkozására 2013. November 16-án a Budapesti Kongresszusi központban megrendezett Maratoni hangversenyen került sor, ahol egyetlen napon, négy koncertet muzsikált végig. Ezzel a teljesítményével magyar rekordot döntött. Szenthelyi Miklós művészi munkásságának elismeréseként 1986-ban Liszt-díjat, 1990-ben MSZOSZ-díjat, 1994-ben a Magyar Köztársaság Tisztikeresztje kitüntetést, 2000-ben Tátrai Vilmos-emlékgyűrűt és 2008-ban Kossuth-díjat kapott.

    További információt a Szenthelyi Miklósról ide klikkelve tekinthet meg.

    Matiné időpontok:

    December 6 – 11:00 - Diótörő

    Ajánlatunk


    3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

    A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

    Ajánló


    Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

    Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

    „Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016