• Program


  DIÓTÖRŐ - Szentpétervári Állami Balett előadása
  3

  DIÓTÖRŐ - Szentpétervári Állami Balett előadása

  A Világhírű Szentpétervári Állami Balett Magyarországi turnéja!
  Az egyetlen, az eredeti, az igazi.. Diótörő, ahogyan még senki sem látta...

  Sokáig nem is fogják! Mondták viccesen a szervezők. A világhírű oroszországi Balett - Társulat 2011 decemberében nyolc alkalommal lép a magyar közönség elé.  több

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: 2011. december 27. kedd, 11:00

  A Szentpétervári Állami Balett társulat számos elismeréssel büszkélkedhet. Produkcióival többször elnyerte a világ számos versenyein az első helyezést. 2004-ben és 2005-ben Franciaországban és Oroszországban a szentpétervári együttes Diótörő előadását választották az „Év produkciójának”.

  A Szentpétervári Állami Balett gyermekeknek szóló produkciója két kiemelkedően magasan képzett igazi balett ikon Anatoly Nikiforov és Irina Aleksandrovna Safonova nevéhez fűződnek, akik korábban a világ leghíresebb balett-társulatában, a szentpétervári Mariinsky Színházban táncoltak. Az együttes körülbelül 100 főből áll, tagjai rendkívül fiatalok, köszönhetően annak, hogy a legmagasabban képzett táncművészek hamar egy-egy nyugati országban próbálnak szerencsét. Magyarországra az úgynevezett utazó verzió jut el, amelyben 32 táncművész (16 felnőtt, 16 gyermek) szerepel. Tanáraik Oroszország leghíresebb és legbefolyásosabb balett iskoláiban végeztek. A balett társulat repertoárjában megannyi klasszikus balett előadás, és egy Rossini zenéjéből álló koncert szerepel.

  A műsor másfél órás, melyet Irina Aleksandrovna Safonova tervezett és koreografált. Az ő munkásságát 2006-ban a az Orosz kulturális miniszter és a Szentpétervári Színházak Egyesülete is egy-egy díjjal jutalmazta. Az előadások kosztümjeit és jelmezeit a híres Mariinsky és Aleksandrinsky Színház munkatársai készítik. A társulat óriási sikerrel mutatkozott be a világ összes nagy színpadán. A német sajtó olyan „kivételes társulatnak nevezte, melyhez fogható nincs Európában”. Nos, kedves Hölgyeim és Uraim, nincs más hátra, mint előre, ha karácsony, akkor Diótörő! Itt a vissza nem térő alkalom, ha szeretnénk évekig odázni valamiről, esetleg egy kitűnő programot a gyerekeknek vagy dicsekedni azzal, hogy „Huh! Én bezzeg a Szentpétervári Balett Diótörőjét láttam”. A társulat kikötötte, hogy kizárólag színházakban hajlandó fellépni, azért, hogy valóban mindenki számára élvezhető legyen az előadás. „Ez nem egy Show műsor felejtsük el a Sportcsarnokokat”- fogalmazott a koreográfus. A turné időpontja: 2011. december 23-30, állomásai pedig a következők: Budapest (3 előadás), Győr, Kecskemét, Miskolc, Debrecen, Szombathely. A társulat Budapesten 2011. december 25-én 17 órakor, valamint december 26-án 11 órakor és 17; december 27-én 11 órakor lesz látható a MOM Kulturális Központban.

  További előadások:
  Győr: 2011. december 23. Győri Nemzeti Színház - Jegyvásárlás
  Debrecen:2011. december 30. Debreceni Kölcsey Központ - Jegyvásárlás

  Ajánlatunk


  Geszti Péter – Monori András – Tasnádi István: Ezeregy éjszaka worldmusical

  A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

  2024. március 16-án a Follow The Flow a Papp László Sportarénában lép fel!

  Ajánló


  Előadásunk tisztelgés a 180 évvel ezelőtt született zseni előtt.

  Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

  Majka lenyűgöző koncertélményt hoz 2024. március 23-án az MVM Dome-ba! (A jegyárak a jegyfogyás tükrében dinamikusan emelkedhetnek.)

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016