• Program


    Divat&Város Történetek 4. Ember és test
    2

    Divat&Város Történetek 4. Ember és test

    Szatmári Judit tematikus tárlatvezetése

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: március 14. csütörtök, 17:00

    Az emberek minden korban alakítják, (de)formálják magukat egy vágyott – vagy diktált – ideálnak megfelelően, ennek eszközei pedig gyakran különböző ruhadarabok. A 19. században elsősorban a fűzőviselés volt a középpontban, amely erősen torzította a női felsőtestet. Deréktól lefelé épp ellenkezőleg, a nőket bonyolult, hosszú szoknyák szélesítették, amelyek alá különféle abroncsok, párnák, alsószoknyák kerültek. A test alakításának szerepét a 20. században már a fogyókúra és a sport vette át. Fontos lett a szabad mozgás, így a ruhák a korábbinál jóval könnyebbek lettek, kevésbé korlátozták a testet. Ezzel együtt változtak a fehérneműk is, bár az alakformálás azóta is fontos funkciójuk.
    A test tehát, amelyet minden ember a lehetőségeihez mérten ideálisra formálva, és az adott kor szokásrendszerének megfelelően felöltöztetve visz a nyilvánosság elé, maga is tárgya a változó divatnak.

    Ajánlatunk


    Igazi világzenei szenzációnak lehetünk szem- és fültanúi a 10. Nemzetközi Auer Fesztiválon. A jazz, a rock, a világzene és a filmzene ötvözeteként született kuriózum garantálja a felfokozott hangulatot!

    ESŐNAP: 2023.08.25. 20:30

    "Tudom én jól, az a baja a világnak, hogy nem tehénpásztorok kormányozzák. Ha én valamikor miniszter leszek, mindent a visszájára fordítok. A csősztől elveszem a bunkósbotot. A pofonokat végképp eltiltom. Aki vét a törvény ellen, felpofoztatom a bakterrel. Az ország vászontarisznyájára lakatot tetetek, nehogy kilopják belőle a pénzt.

    Ajánló


    Négy különböző karakterű barátnő találkozik egy spanyol tengerpartra tartó vonaton, hogy fiatalkori kalandjaik felidézésével megszabaduljanak a mindennapok problémáitól, és kiélvezzék…

    A Kossuth- és Liszt-díjas dalszerző előadóművész a legnagyobb örömünkre 60 év óta aktív szereplője a magyar dalkultúrának, és gondosan eltervezett…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016