• Program


    Dobozy Borbála és az Anima Musicae Kamarazenekar - Tiszta barokk

    Dobozy Borbála és az Anima Musicae Kamarazenekar - Tiszta barokk

    A Zeneakadémia Liszt-díjas egyetemi tanára és az MMA rendes tagja, Dobozy Borbála ezúttal a Nemzeti Ifjúsági Zenekar 2018–2020 címet birtokló Anima Musicae Kamarazenekarral áll a Zeneakadémia Nagytermének pódiumára.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. október 7. csütörtök, 19:30

    Tiszta Barokk
    Dobozy Borbála és az Anima Musicae Kamarazenekar A Zeneakadémia saját szervezésű programja

    J. S. Bach: A-dúr csembalóverseny, BWV 1055
    Haydn: G-dúr csembalóverseny, Hob. XVIII:4
    Francaix: Csembalóverseny (magyarországi bemutató)
    Mozart: 12. (A-dúr) zongoraverseny, K. 414 (csembalóváltozat)

    Dobozy Borbála (csembaló)
    Anima Musicae Kamarazenekar (művészeti vezető: G. Horváth László)
    Közreműködik : Bálint János (fuvola)

    A Zeneakadémia Liszt-díjas egyetemi tanára és az MMA rendes tagja, Dobozy Borbála ezúttal a Nemzeti Ifjúsági Zenekar 2018–2020 címet birtokló Anima Musicae Kamarazenekarral áll a Zeneakadémia Nagytermének pódiumára. Dobozy a Magyar Bach Társaság alapító tagja és kuratóriumi elnöki tisztségét is betölti, így nem csoda, hogy a hangversenye a német komponista A-dúr csembalóversenyével kezdődik. A koncert további részében Dobozy és a „zene lelke” arra a közkeletű vélekedésre cáfol rá, miszerint a csembaló csak a reneszánsz és a barokk kor hangszere. Az esten felcsendül két klasszikus alkotás: Haydn korai G-dúr, illetve Mozart bécsi éveiben keletkezett A-dúr billentyűs concertója. A műsoron helyett kapott egy 20. századi szerző, Jean Francaix műve is, jelezve, hogy a csembaló „revivalje” lassan egy évszázada tart.
     
    Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

    Támogató:

    A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

    Ajánlatunk


    Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

    A fiatal amerikai orgonaművész, Bryan Anderson a Pennsylvania Államban megrendezett 2023-as Longwood Gardens Nemzetközi Orgonaverseny nagydíjasa. „Briliáns” és „első osztályú” - így méltatta játékát a kritika.

    A Beautiful Confusion ZÓRA váratlan, de intenzív feltűnésének címe is lehetne akár. A kaliforniai születésű és részben ma is Amerikában élő Urbányi Zóra 2021-ben élénk visszhangot váltott ki Kollár-Klemencz László Iszom a bort című dalának feldolgozásával, ami után egymást követték saját szerzeményei.

    Ajánló


    Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016