• Program


  Dokumentumfilmklub - Eszter lánca - rendező: Varga Ágota
  2

  Dokumentumfilmklub - Eszter lánca - rendező: Varga Ágota

  Az Eszter lánca egy sorskövető dokumentumfilm, amely Eszter és fia, Peti drámai történetét kíséri végig, és így vezeti be a nézőt egy bipoláris depresszióval küzdő anya és a felnőtté válás, az elszakadás küszöbén álló fiúgyermeke életébe.

  Eszter lánca
  magyar dokumentumfilm, 52 perc, 2017
  Rendező: Varga Ágota

  Az Eszter lánca egy sorskövető dokumentumfilm, amely Eszter és fia, Peti drámai történetét kíséri végig, és így vezeti be a nézőt egy bipoláris depresszióval küzdő anya és a felnőtté válás, az elszakadás küszöbén álló fiúgyermeke életébe. Babarczy Eszter szerkesztő, kritikus, publicista, esszéista, műfordító, eszme- és művészettörténész, kutató és népszerű egyetemi oktató. Peti a londoni UCL egyetemen kémikus hallgató. A film a kettőjük különleges viszonyát mutatja be: Eszter igyekszik betegségével minél kevésbé terhelni fiát, míg Peti szeretné minél jobban támogatni anyját, ám ez a kettő ellentmondásban van egymással. Annak ellenére, hogy a bipoláris zavar jó ideje ismert, a közbeszédben eddig ritkán esett szó róla, kevesen vállalják nyilvánosan, vagy akár környezetük előtt betegségüket. A film célja egy nyílt párbeszéd kezdeményezése a témáról.

  Ajánló


  Dr. Csernus Imre előadása Veszprémben: Egy életed van! "Jó pár olyan emberrel találkoztam,…

  A Mágnás Miska a magyar operettirodalom egyik legsikeresebb műve, mely újra és újra…

  Ugyan ki tudná összefoglalni, mi mindenről szól a farkasok közt nevelkedett Maugli, az…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016