• Program


  Dollár Papa Gyermekei: KELET // EAST

  Dollár Papa Gyermekei: KELET // EAST

  Az esti meseműsor feladata, hogy az ember egésznapi cselekvéssorát lezárja és előkészítse a lelket az éjszakai nyugalomra. Az előadás legfontosabb funkciója természetesen mégiscsak az, hogy a nézőink ízlését és szocialista nevelését a helyes irányba tereljük. Ma esti műsorunkban keletre utazunk. Ehhez jó szórakozást kívánunk!

  Dollár Papa Gyermekei: KELET
  ősbemutató

  Az esti meseműsor feladata, hogy az ember egésznapi cselekvéssorát lezárja és előkészítse a lelket az éjszakai nyugalomra. Ezért a mese költői kell legyen, és nem fordulatos. Ne legyenek benne túlontúl bonyolult cselekményszálak vagy mélyen elgondolkodtató motívumok. Legyen csalogató attrakció, ám ezzel együtt nyugodt álmot kell biztosítania, nem lehet tehát túl élénkítő hatású. És mindezek mellett a legfontosabb funkciója természetesen mégiscsak az, hogy a nézőink ízlését és szocialista nevelését a helyes irányba tereljük. Ma esti műsorunkban keletre utazunk. Ehhez jó szórakozást kívánunk! És ne feledjék: mindig jusson eszükbe a napról – a Sugár!

  Az előadás a Tamperei Egyetem Re-Connect / Re-Collect - Crossing the Divides through Memories of Cold War Childhoods elnevezésű projekt keretein belül valósul meg, annak összegyűjtött emlékei ihlették. A nemzetközi, több szakterületet felölelő kutatás posztszocialista és volt hidegháborús országok gyerekkori emlékeit vizsgálja, illetve az emlékek reprezentációin keresztül igyekszik hidat alkotni a tudományos terület, valamint a művészetek között. Célja, hogy párbeszédet létesítsen azok között, akiket a többszörös – geopolitikai, gazdasági, generációs és kulturális – határok elválasztottak egymástól és amely határok, habár más formában, de ma is élnek.

  Írta: Bíró Bence, Kiss-Végh Emőke, Ördög Tamás

  Játsszák:
  Georgita Máté Dezső, Kiss-Végh Emőke,
  Kövesi Zsombor e.h., Ördög Tamás, Rába Roland,
  Stork Natasa, Terhes Sándor, Urbanovits Krisztina

  Dramaturg: Bíró Bence
  Jelmeztervező: Kiss Tibor - Je Suis Belle
  Rendezőasszisztens: Molnár D. Márk
  Rendező: Ördög Tamás

  A kutatás vezetői: Zsuzsa Millei és Nelli Piattoeva (Tampere University, Finnország), Iveta Silova (Arizona State University, USA)

  Ajánló


  Adott egy kor, adott egy mindenki által szeretett nőideál, Sisi, aki maga volt…

  M. u. 80-ban az X bolygón az egértársadalom élete veszélyben forog. Az Intermouse…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016