• Program


  Dr. Haidegger Tamás előadása: IRÁNYTŰ A JÖVŐBE
  2

  Dr. Haidegger Tamás előadása: IRÁNYTŰ A JÖVŐBE

  Az önvezető autók, nanorobotok, mesterséges intelligencia nyomában

   több

  „A jövő már elkezdődött…”

  Elképzelhető, hogy néhány évtizeden belül robotok műtenek, robotok szolgálják fel az ételt vagy részt vesznek az idősek gondozásában. Jogosan merül fel a kérdés, hogy elveszik-e a robotok az emberek munkáját, illetve veszélyben van-e az emberiség.

  Az előadás a huszonegyedik század kihívásairól, az intelligens, humanoid és nanoméretű robotokról, a mindennapjainkban jelenlevő robottechnológiáról, a digitalizáció és a mesterséges intelligencia legfrissebb eredményeiről és irányairól, önvezető autókról, drónokról és orvosi robotokról szól.

  Dr. Haidegger Tamás a Műegyetemen űrrobotkarok irányításából szerezte villamosmérnöki diplomáját, majd egy agysebészeti robot fejlesztésébe kapcsolódott be a Johns Hopkins Egyetemen. Doktori diplomáját sebészrobotikából és távsebészetből írta, jelenleg docensként dolgozik az Óbudai Egyetemen. Az Egyetemi Kutató, Innovációs és Szolgáltató Központ (EKIK) igazgatója. Kutatási projektjei a robotsebészet, az űrtávsebészet és az orvosbiológia területeit érintik. Egy orvosi kézhigiénia ellenőrzésére szakosodott innovációs spin-off cég, a HandInScan társalapítója.

  Dr. Haidegger Tamás csapatával jelenleg együtt dolgozik a WHO-val és több nemzetközi központtal, hogy hatékonyan megakadályozzák a kórházi fertőzések terjedését, amelyek évente több százezer ember halálát okozzák a fejlett országokban.

  Ajánló


  Mit csináljunk, ha egy átverés túl jól sikerül? Ha mindenki elhiszi azt, amit…

  Egy igazi állócsillag, 1970. szilveszterén vált országosan ismertté. Ez kereken 50 éve volt!…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016