• Program


    Aktuális előadások



    29. DUNA KARNEVÁL
    Nemzetközi Kulturális Fesztivál
    2024. június 14. péntek 20:00 (esőnap nincs!)

    29. Duna Karnevál Gála
    A karneváli események koronája minden évben a Margitszigeti Szabadtéri Színpad mesés környezetében bemutatott gálaműsor, a külföldi és hazai táncegyüttesek közel 300 művészének egyedülálló, közös műsora.

    I. VILÁGKARNEVÁL
    Az este első részében bemutatkoznak a karneválra meghívott külföldi tánc és zenei együttesek Hollandiától Törökországig.

    II. ÖRÖMÓDA, Európai Táncszimfónia
    A második felvonásban egy művészi együttműködésben megvalósuló előadást láthatunk Örömóda címmel, melyet Magyarország EU elnöksége alkalmából állítunk színpadra.

    A produkció magyar, bolgár, holland, szerb, és török partnerek közös munkájának eredménye. Megjelennek az egyes népek saját hagyományai, valamint a nemzetközi táncközösségre komponált közös táncképek . A műsor szellemisége az „egység uniformitás nélkül” gondolatán és egymás kultúrájának, identitásának tiszteletén alapul.

    Az előadásból sugárzik a népzenei és néptánc kincseink közös ünneplésének öröme.

    A Magyar Állami Népi Együtteshez és a Duna Művészegyütteshez társulnak az Európai Uniós tagállamok és csatlakozó országok képviseletében meghívott együttesek.

    Az európai nemzetek kultúrájának összefonódásában hol a szolisztikus megfogalmazás, hol a táncközösségre alkotott jelenetek, a közel kétszáz táncos elsöprő energiájú előadása varázsolja el a nézőt.

    Szerkesztő koreográfus: Mihályi Gábor Kossuth- és Harangozó Gyula-díjas, érdemes és kiváló művész
    Zenei szerkesztő: Pál István Szalonna Liszt Ferenc-díjas, érdemes művész, és Dulai Zoltán a Népművészet Ifjú Mestere
    Koreográfus-rendező: Juhász Zsolt Harangozó Gyula-díjas
    Fesztiváligazgató: Mucsi János Harangozó Gyula-díjas, érdemes művész

    Ajánló


    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

    A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig…

    Évnyitó vagy szülői értekezlet? Napközi ügyelet és portfólió készítés? Mit tegyünk, ha a tanár kollégák játszmákba hajszolják egymást és visszaélnek…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016