• Program


    Égből szállott dali madár / MINIMATINÉ

    Égből szállott dali madár / MINIMATINÉ

    Navratil Andrea és a Kobzos Együttes népzenei családi műsora a Biodiverzitás Világnapja alkalmából



     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. április 22. szombat, 11:00

    A népzene egyik legizgalmasabb terepe a közös, elmélyült családi muzsikálás: nincs is annál nagyobb élmény, amikor kicsik és nagyok szíve azonos ritmusra dobban a közösen megszeretett folklórkincs birtokában, mindez sok-sok tollas kétlábú és szőrös négylábú barátaink megéneklésével. Május 22-e a természetvédelem egyik kiemelkedő napja, Navratil Andrea pedig a természetvédelem nagykövete. A közelmúltban Liszt Ferenc-díjjal is kitüntetett énekes-mesemondó és régi barátai-kollégái, a rendkívül sokoldalú Kobzos Együttes tagjai hagyományőrző gyerekprogramját játékos tánctanítás, látványos hangszerbemutató, mesemondás és közös dalolás teszi igazán emlékezetessé.

    Navratil Andreát nem kell bemutatni a népzene ismerőinek: a kiváló népdalénekes, mesemondó, tanár és ökológus több formáció szólistája, emellett vendégművészként is sok együttes hívja újra és újra. Kifogyhatatlan energiákkal rendelkező művész, aki megjelenítő erejű mesemondásával, kifejező énekhangjával sikerrel buzdítja közös játékra és részvételre kicsikből és nagyokból álló közönségét. A másfél évtizede, 2006-ban alakult Kobzos Együttes eleinte főleg szakrális magyar népi énekek vokális, illetve hangszeres kísérettel történő előadására szövetkezett. Dinamikusan bővülő repertoárjukon ma már megtalálhatók a tájegységenként szervezett koncertprogramok, gyermekeknek és felnőtteknek szóló táncházak és régizenei koncertek is. A Navratil Andrea irányításával működő Kobzos gyermekfoglalkozások nagy múltra tekintenek vissza: a program része az olyan, egzotikusnak tűnő hangszerek bemutatása, mint a koboz vagy az ütőgardon, de a táncos lábú ifjak sem fognak csalódni a könnyen elsajátítható tánclépésekben. És persze közben végig szól az autentikus népzene, a mese fonalát pedig a hallgatóság hangulatától függően szövi-gombolyítja gyerek- és népikultúra-szakértő mesélőnk.

    Korosztály: 3-8 év

    Közreműködők:

    ének, mese: Navratil Andrea
    duda: Bese Botond
    koboz: Demeter László
    hegedű: Komáromi Márton
    ütőgardon, dob: Sebestény Rita

    Ajánlatunk


    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

    Ajánló


    A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016