• Program


    Egon Schiele: A halál és a Lányka

    Egon Schiele: A halál és a Lányka

    Egon Schiele – A halál és a lányka
    (Egon Schiele – Tod und Mädchen)
    feliratos, osztrák-luxemburgi életrajzi film, 110 perc, 2016
    Rendező: Dieter Berner
    Főszereplők: Noah Saavedra, Maresi Riegner, Valerie Pachner
    Korhatár: 12

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 24. csütörtök, 16:00

    Dieter Berner díjnyertes életrajzi drámája, amely a 20. század eleji Bécs egyik legizgalmasabb művésze, Egon Schiele életét és művészetét veszi górcső alá. Schiele formabontó és provokatív munkáit az erotika és az elmúlás alakították, a maga korában festményeit komoly botrányok övezték, bíróság elé is állították. Úgy gondolták, Schiele radikális művei ronthatják Bécs társadalmi megítélését, ám érzékenyebb és fogékonyabb kortársai, mint Gustav Klimt már akkor felismerték kivételes tehetségét. A filmben két női karakter kap kiemelt szeretet, akik a legnagyobb hatással voltak Schiele munkásságára és az életére: húga és első múzsája, Gréti, valamint a 17 éves Wally, aki kétségkívül igazi szerelme volt, és akit a Halál és a lányka című híres festményével tett halhatatlanná.

    Ajánlatunk


    “Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

    Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

    Ajánló


    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016