• Program


  Egy fiú Boszniából - zártkörű előadás

  Egy fiú Boszniából - zártkörű előadás

  Egy olyan útra invitáljuk önöket, ahol az emberség és annak teljes hiánya, a felelősségtudat, a közöny, az értelmetlen lét és a tudatos elidegenedés fontos útitársak lesznek.  több

  a Bethlen Téri Színház és a Manna produkciója

  Jelentkezés, információ: meszestimi@bethlenszinhaz.hu

  Egy olyan útra invitáljuk önöket, ahol az emberség és annak teljes hiánya, a felelősségtudat, a közöny, az értelmetlen lét és a tudatos elidegenedés fontos útitársak lesznek. 

  Tudom, lesznek majd, akik velünk jönnek. Mi elindulunk.

  Ad de Bont szövege nyomán létrejött előadás hősei, Djuka és Fazila Boszniából Hollandiába menekült házaspár, akik Mirad, a tizennégy éves unokaöccsük levelei által elevenítik meg a Boszniában történt borzalmakat. Valójában az ő nézőpontjából ismerhetjük meg az 1992-1995 között történteket. 

  Bármikor bármi megtörténhet, nem számít, hogy éppen a világ mely pontján állunk...

  FAZILA: Botos Éva
  DJUKA: Jászberényi Gábor

  Videó: Ofner Gergő
  Vetítéstechnika: Karczis Gábor 
  Jelmez: Tóth Hajni
  Rendezőasszisztens: Láng Zsuzsa
  Produkciós menedzser: Erdélyi Adrienn
  Produkciós vezető: Gáspár Anna
  Mentor rendező: Szikszai Rémusz
  Rendező: Lazici Noémi

  Külön köszönet Fülöp Dominónak, a videófelvételen szereplő kisfiúnak 

  Az előadás hossza 60 perc.
  14 éven felülieknek ajánlott.

  A Találkozások tehetségprogram előadása.

  Találkozások tehetségprogram: 

  2015 tavaszán indította útjára aBethlen Téri Színház és a Mannaa Találkozások tehetségprogramot. Az első pályázat nyománkét produkció valósult meg 2016-ban: Valcz Péter rendezésében a Mary és Max című előadást mutatták be, aztkövetően Szilágyi Bálint állította színpadra Peter Handke Az aranjuezi szép napok című művét. A második pályázat eredményeként jött létre az Egy fiú Boszniából Lazici Noémi, majd a Pataki Éva regénye nyománkészült Nőkből is megárt… című darab Cseh Judit rendezésében.

  A 2017 tavaszán kiírt pályázat újabb két bemutatót eredményezett: Vadász Krisztina Viszontlátás című rendezését 2018 januárjában mutatták be, a költészet napján pedig egy versszínházi estre került sor Szívlapát címmel Dézsi Fruzsina és Gerencsér Anna rendezésében.A 2019-es évben két újabb bemutatóval bővült a tehetségprogram: Az utolsó tűzijáték című előadást Csábi Anna, a Dajkamesét Cortés Sebastián rendezte.   © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016