• Program


  Egy nap Mádon – "Hej, Rákóczi!"

  Egy nap Mádon – "Hej, Rákóczi!"

  A Hurdy-Gang anyanyelve a magyar népzene, hangzásvilágában a jazz és világzene erős népzenei alapon ötvöződik. Kis-ázsiai eredetű dallamokkal, kubai ritmus és harmóniavilággal bővülő repertoárjukban a Rákóczi-szabadságharc emlékezete, a kuruc kor zenei világa is fontos helyet kap.

  'HEJ, RÁKÓCZI!'

  – Zenés emlékezés a Nagyságos Fejedelemre –

  HURDY-GANG TRIÓ

  Ifj. Szerényi Béla – tekerő, tárogató, esz-klarinét
  Zimber Ferenc – cimbalom
  Molnár Mátyás – tapan, darbuka, cajon, conga, bongo, cintányér

  A Hurdy-Gang anyanyelve a magyar népzene, hangzásvilágában a jazz és világzene erős népzenei alapon ötvöződik. Kis-ázsiai eredetű dallamokkal, kubai ritmus és harmóniavilággal bővülő repertoárjukban a Rákóczi-szabadságharc emlékezete, a kuruc kor zenei világa is fontos helyet kap. A burdon, a tekerő, valamint a különböző fúvós hangszerek és a cimbalom egymásba fűződő, improvizatív játéka zseniálisan egészíti ki egymást. Ezt a harmóniát a latin és jazz ritmusokban is jártas dobos teszi tökéletessé. Az izgalmas dallampárhuzamok mellé csatlakozó tánc improvizációk a Magyarország különböző területein fennmaradt virtuóz férfitáncok, verbunkos- és hajdútánc elemeiből épülnek fel, megelevenítve a XVII–XVIII. századi kuruc nemesi, tábori mulatságokat.

  Ajánló


  A Magyar Állami Népi Együttes tavaly nagy sikerrel bemutatott karácsonyi táncjátékát ismét megtekintheti…

  Bródy János a mai napig hűséges maradt önmagához: nyolc önálló nagylemez és aktualitásukat…

  A nagy érdeklődésre való tekintettel, Andrea Bocelli 2019. november 17-én is fellép a…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016