• Program


  Aktuális előadások


  „Mivel hogy itt-tartózkodásuk akadályát képezi a megnyugvásnak, a lehető legsürgősebben… nem is: hat órán belül szíveskedjenek más településre költözni.”

  1946. Kunvadas: fiktív magyar falu Szolnok közelében. Nemrég ért véget a második világháború, és a deportált zsidók közül csak kevesen tértek haza. Hadnagy Sándort, a falusi tanítót, háborús bűnökkel vádolják meg, és politikai csaták kereszttüzébe kerül. Eközben egyre jobban lángra kap a lincshangulat. A szegénység és az éhezés hisztériát generál, a falusiak pedig ellenséget keresnek: csapattá szerveződnek, és nekiindulnak, hogy a saját mércéjük szerint igazságot szolgáltassanak. A történelem pedig rövid időn belül megismétli önmagát.

  Závada Pál valós eseményekből és eredeti dokumentumokból kiindulva írta meg legújabb, Egy piaci nap című regényét, amely az elmúlt évek egyik legfontosabb kortárs irodalmi alkotása volt. A Kossuth-díjas író a magyar történelmi múlt egy sokak számára máig ismeretlen, rendkívül megrázó, brutális eseménysorát vette alapul: a kunmadarasi zsidók elleni pogromokat. Závada rákérdezett az eset mélyén lévő emberi motivációkra, és ezen keresztül egy nagyívű emberi történetet írt a történelmi traumáinkról és a közösségi felelősségről.

  Játsszák:

  Martinovics Dorina
  Radnay Csilla
  Pál András
  Porogi Ádám
  Boros Anna
  Sodró Eliza
  Gazsó György
  Kelemen József
  László Zsolt
  Schneider Zoltán
  Róbert Gábor
  Józsa Bettina eh.
  Konfár Erik eh.

  Közreműködik:
  KOVÁCS MÁRTON hegedű
  GYULAI CSABA ütő/gadulka
  MÓSER ÁDÁM tangóharmonika
  NÉMEDI ÁRPÁD cimbalom

  Jelmeztervező: Remete Kriszta
  Díszlettervező: Khell Zsolt
  Világítás: Baumgartner Sándor
  Zene: Kovács Márton
  Dramaturg: Mohácsi István
  Ügyelő: Kónya József
  Súgó: Farkas Erzsébet
  A rendező munkatársa: Ari Zsófi
  RENDEZŐ: MOHÁCSI JÁNOS

   Fotó: Dömölky Dániel, a fotók jogdíjasak

  Ajánló


  Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás,…

  Miska, Marcsa, Baracs, Rolla, Pixi, Mixi és a Korláthy família feledhetetlen és szeretett…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016