• Program


  EKMK: PÉCSI BALETT: PIROSKA ÉS A FARKAS - MESEBALETT

  EKMK: PÉCSI BALETT: PIROSKA ÉS A FARKAS - MESEBALETT

  Ugyan a mi előadásunkban kicsit másképp bűnhődik a farkas, de mint általában a mesékben, minden jó, ha vége jó! Sok humorral és meglepetéssel meséljük el nektek Piroska és a farkas történetét a tánc különleges nyelvén.
  Gyertek, szeretettel várunk benneteket!

  PÉCSI BALETT: PIROSKA ÉS A FARKAS
  mesebalett

  „A mi mesénk egy balett-teremben kezdődik. Piroska társaival egy új táncelőadás bemutatójára készül. A próbateremben, gyakorlás közben kapja a hírt, hogy nagyanyja megbetegedett, és azonnal vinni kell neki valami ennivalót. Legjobb barátja felajánlja, hogy szívesen elkíséri, így együtt indulnak el Piroska édesanyjához. Az anyuka átadja nekik az ennivalóval telepakolt kosarat és kéri a fiatalokat, hogy igyekezzenek. A nagymama házához az erdőn keresztül vezet az út. Két kedves szelíd kis állat csatlakozik a fiatalokhoz útközben. Piroska megörül az új barátoknak és megfeledkezik a kosárról. Mikor visszaszalad érte, egy öreg bácsival találkozik, aki kíváncsi, mi van a kosárban és hova tart Piroska. Szegény kislány nem tudja, hogy az öreg bácsi valójában egy álruhás farkas. A történet folytatását biztos ismeritek. Ugyan a mi előadásunkban kicsit másképp bűnhődik a farkas, de mint általában a mesékben, minden jó, ha vége jó! Sok humorral és meglepetéssel meséljük el nektek Piroska és a farkas történetét a tánc különleges nyelvén. Gyertek, szeretettel várunk benneteket!”

  2020-ban Piroska és a farkas történetét adaptálta táncszínpadra a Pécsi Balett, Molnár Zsolt, a társulat kimagasló tehetségű táncművészének koreográfiájában. Molnár Zsolt, a Pécsi Balett Harangozó-díjas szólistája már több ízben megmutatta alkotói tehetségét: a Rómeó és Júlia társkoreográfusaként, a Belső vonzás, a Tűzmadár-szvit és a Táncszvit című egyfelvonásos balettek önálló koreográfusaként. Alkotói tapasztalata, kiváló tánctechnikai tudása, különleges testtudata és sajátos, jól felismerhető táncnyelve alkalmassá teszik a feladatra. Az ifjú koreográfus alkotótársa és segítője a mesebalett rendezőjeként Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész. Sok éves szakmai tapasztalata és tudása a garancia a produkció professzionális megvalósítására. A Pécsi Balett táncművészei kiemelkedő tánctudásuk mellet egyedi karakteralakítási képességgel rendelkeznek, így méltó módon képesek a táncművészet népszerűsítésére, az ifjúság színházi nevelésére, a tánc speciális, mindenki által érthető nyelvén.

  Szereplők:
  Piroska........................ Frank Edina / Karin Iwata
  Farkas......................... Koncz Péter / Varga Máté
  Nagymama.................. Kócsy Mónika
  Vadász........................ Varga Máté / Molnár Zsolt / Tuboly Szilárd
  Anyuka........................ Marina Pérez Ahedo
  Piroska barátja............ Balogh Csongor / Matola Dávid
  Béka............................ Erdélyi Zsombor / José Blasco Pastor
  Szitakötő..................... Kis Jana Luca
  Fa................................ Szendrői Bence

  Balettmesterek:
  Molnár Zsolt Harangozó-díjas / Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész / Vincze Balázs Harangozó- Imre Zoltán- és Seregi-díjas

  Zeneszerző, zenei szerkesztő: Riederauer Richárd
  Díszlet- és jelmeztervező: Kiss Julcsi
  A koreográfus asszisztense: Ujvári Katalin Harangozó-díjas
  Koreográfus: Molnár Zsolt Harangozó-díjas
  Rendező: Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész

  Az előadást 5-13 éves korú gyerekeknek ajánljuk.
  Az előadás időtartama: 50 perc.

  A produkció a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

  Ajánló


  Ezen a Padláson "Ég és Föld között" minden megtörténhet, akárcsak a mesékben. Egy…

  Rockopera szimfonikus változatban magyar nyelven, magyar és angol felirattal  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016