• Program


  Életöröm - Palya Bea koncert

  Életöröm - Palya Bea koncert

  Palya Bea évek óta visszatérő fellépője a Városmajori Szabadtéri Színpadnak! 2021 nyarán az énekes-dalszerző új, Élet című lemezével – a fájdalmasabb hangvételű Hazatalálok album után – tér vissza, amelyben az életörömöt és életigenlést köszönti.

  Életöröm - Palya Bea koncert

  Palya Bea évek óta visszatérő fellépője a Városmajori Szabadtéri Színpadnak! 2021 nyarán az énekes-dalszerző új, Élet című lemezével – a fájdalmasabb hangvételű Hazatalálok album után – tér vissza, amelyben az életörömöt és életigenlést köszönti.

  Így ír Palya Bea erről:

  “A válásom után pár hónappal összefutottam egy tapasztalt, híres íróval az utcán, még égetett engem belül a gyász, s megkérdeztem tőle, “te mondd csak, van élet a válás után?” Csak az van! – vágta rá nevetve, és akkor ott megfordult bennem valami. A traumatikus tanulási szakasz után egy teljesebb, az életet sokkal jobban értékelő, kevesebbet panaszkodó, még őszintébb lény lettem. Az élet értékelése központi témám lett, a hála kifejezést napi gyakorlattá tettem, az örömküszöbömet pedig alaposan legyalultam, alacsonyabbra, hogy még több öröm tudjon bejönni az ajtómon. Így az album témája az életöröm, önmagam még teljesebb elfogadása és a gondolataimra, érzéseimre mondott hatalmas és egyértelmű IGEN.”

  A koncert során a korábbi népszerű dalok – mint a Szabadon, Szaladós – mellett új slágerek – Élet, Igen, Meztelenül főkötőben – is felcsendülnek.

  A fellépéseken Palya Bea hamar bűvkörébe vonja közönségét gyönyörű hangjával és kivételes energikusságával. Melegséggel teli személyiségével és közvetlenségével pedig egyre nagyobb közösséget énekel egybe.

  Műsoridő: 90 perc

  Palya Bea a magyar zenei színtér egyik meghatározó alakja, elismert dalszerző, énekes, előadó és tréner. Zenei anyanyelve a magyar népzene, de művészetére nagy hatással voltak a cigány, a bolgár, a szefárd, az indiai és az afrikai zene mellett olyan kortárs dalírói egyéniségek munkássága is, mint Leonard Cohen, Joni Mitchell vagy épp Aretha Franklin.

  Az énekesnőt a különböző, ősi népek zenéi inspirálják, mégis, leginkább saját szerzeményeit énekli, önmagát dalokba gyúrva halad egy belső úton. Folyamatosan játszik hagyománnyal és modern témákkal, újat építve ezáltal a tradíció talaján.

  Bea mindannyiunkról énekel, miközben önmagának teszi föl a legfontosabb kérdéseket. Női dalszerzőként emberi témákról ír dalokat, melyek mindannyiunkat érintenek; nőket, férfiakat, embereket. Éppen ezért a dalok témái, a megfogalmazott élethelyzetek és érzések ismerősen csenghetnek bárki számára. Szövegei szókimondóak, sokszor fájóan őszinték, ugyanakkor felemelőek, táncra perdítenek és a humort sem nélkülözik

  Közreműködők

  A zenekar tagjai:
  Palya Bea – ének, tapan, kézi dob, kanna, shakerek
  Czirják Tamás – dob, ütőhangszerek
  Lisztes Jenő – cimbalom
  Orbán György – nagybőgő
  Szokolay Dongó Balázs – furulya, szaxofon, duda, kaval

  Ajánló


  A kultikus, világhírű regény titokzatos szereplői most a Víg színpadán is életre kelnek.…

  A Molière-művek immár állandó részei a Szabadtéri repertoárjának. 2021-ben a Scapin furfangjai című…

  Aréna élmény, maximális biztonság - Rómeó és Júlia Aréna musical új időpontban!  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016