• Program


  ENEMVÉ – Nagy Magyar Versek - : "Hogy mondjam el? A szó nem leli számat…”- Várkert Irodalom

  ENEMVÉ – Nagy Magyar Versek - : "Hogy mondjam el? A szó nem leli számat…”- Várkert Irodalom

  A Várkert Irodalom népszerű sorozata, a Nagy Magyar Versek, azaz az ENEMVÉ. Minden hónapban más a szervező gondolat, amelyet összefűz három ismert színész és egy népszerű zenész játéka.

  Nők egymás közt. Nők férfiakról, szerelmekről, barátságokról, az életről és ami mögötte van. Vajon miről beszélgettek, vagy beszélgettek volna a magyar irodalom legnagyobb lírikusnői? Mi történt volna, ha Török Sophie, Kaffka Margit, Szécsi Margit, Szabó Magda, vagy éppen a 17. században verselő Telegdy Anna összeült volna traccsolni. Levelek, versek, prózák nőktől, álmokról, elmúlásról, rajongásról, bánatról, örömről, férfiakról no és persze a többi nőről.

   

  A magyar irodalom jeles női szerzőit Básti Juli, Hámori Gabriella és Borbély Alexandra idézik színpadra, a zenei aláfestésről pedig Csorba Lóci, a Lóci játszik zenekar énekese gondoskodik.

  "Hogy mondjam el? A szó nem leli számat:

   

  kimondhatatlan szomj gyötör utánad.

  – Ha húsevő növény lehetne testem,

  belémszívódnál, illatomba esten.”

  Nemes Nagy Ágnes: Szomj

   

  Közreműködők:

  Színművészek: Básti Juli, Hámori Gabriella, Borbély Alexandra, színművészek

  Zene: Csorba Lóránt (Lóci játszik)

  Szerkesztő: Ugron Zsolna

  Szerkesztő-rendező: Seres Tamás

  Ajánló


  Long-Martin-Tichenor-Kálloy G.Ö.R.CS. Görögök Összes Regéi és Cselekedetei A Nem Komlett Shaekespeare Művek előadása

  Norrison bankigazgató a pihenésére készülődik, amikor a családjánál vendégeskedő lány – jónevű amerikai milliomosházaspár egyetlen gyermeke – vészhelyzetet jelent be:…

  Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús.…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016