• Program


    Enzo Avitabile & i Bottari - Ősi ritmusok boroshordókra

    Enzo Avitabile & i Bottari - Ősi ritmusok boroshordókra

    A nápolyi szaxofonos-énekes Enzo Avitabile mindig is a ritmusok felől közelítette meg a zenét, karrierje első felét a soul és a funk bűvöletében töltötte, majd 1996-tól a tradicionálisabb világok felé fordult, a nápolyi dalok, az ütőzene, a világzene felé.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. október 30. szombat, 20:00

    Enzo Avitabile & i Bottari
    Ősi ritmusok boroshordókra

    Enzo Avitabile híres együttműködéseiről is (akár világsztárokkal), így emelte be zenéjébe a Bottari hordópüfölő ütőegyüttest, amellyel legsikeresebb albumait készítette. Magával ragadó fesztiválfellépések után végre a Müpában is átélhetjük az élményt.

    Enzo Avitabile a hetvenes évek vége óta aktív, soulfunkos első albuma 1982-ben jelent meg, karrierjének Olaszországban sikeres nyolcvanas évekbeli szakaszát ennek a stílusnak az árnyalatai határozták meg, hol némi jazzes, hol afrobeates, hol egészen táncos beütéssel. A szaxofonos-énekes már második albumán Richie Havensszel dolgozott együtt, a másokkal közös zenélés pedig egész pályáját meghatározza. Koncertezett Afrika Bambaataa-val, amikor a rap jött divatba, Mory Kantével, miután figyelme 1996-tól a tradíciók és a világzene felé fordult, a Bottari di Portico ütőegyüttessel, amellyel legnagyobb sikereit aratta, és világzenei sztár lett, aztán már Femi Kutitól Khaleden át Manu Dibangóig szinte mindenkivel a színtér nagyjai közül. Utóbbival kétszaxofonos, emlékezetes koncertet is adott a Szigeten, ahol már négyszer is fellépett, de koncertteremben itthon most hallhatjuk először - természetesen legfőbb kísérőivel, a boroshordókon, dézsákon teljesen egyedi ritmust adó Bottari ütőegyüttessel, amely ősritmusaival, valamint a legutóbb életműösszegző dupla válogatással jelentkező Avitabile fortissimo játékával egészen biztosan megrengeti a Müpa falait.

    Ének, szaxofon - Enzo Avitabile

    Közreműködők:
    gitár - Gianluigi Di Fenza
    basszusgitár - Gianpaolo Palmieri
    dob - Mario Rapa
    billentyűsök - Diego Carboni
    szaxofon - Antonio Bocchino
    trombita - Carmine Pascarella
    dézsa - Massimo Piccirillo
    dézsa - Francesco Stellato
    dézsa - Luigi Natale
    hordó - Raffaele Iodice
    hordó - Gianni Battista Vendemia
    sarló - Carmine Piccirillo

    Alkotó:
    Zenekarvezető (i Bottari): Romano Carmine

    Rendező: Müpa

    Ajánlatunk


    A két nagysikerű könyv szerzőjének egész estét betöltő estje, ahol minden a generációkról fog szólni, szóban és esetenként zenében is.

    A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal.

    Ajánló


    2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

    Otto Hahn német kémikus éppen a Nobel-díj átvételére készül 1946-ban Stockholmban. Pár órával a ceremónia előtt szállodai lakosztályába betoppan Lise…

    Akár egy Agatha Christie krimi a Sex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016