• Program


  Erdőfű koncert és táncház

  Erdőfű koncert és táncház

  Az Erdőfű Magyarországon tevékenykedő táncházzenészek összefogásából jött létre. Tagjai mind elkötelezett hívei a Kárpát-medencei népzenei hagyomány hiteles előadásának, táncházakban és koncerthelyszíneken egyaránt.  több

  A zenei műhelynek is tekinthető kezdeményes célja, hogy átfogó képet adjon a magyarlakta területek és a velünk együtt élő etnikumok vonós népzenéjének sokszínűségéről, az adott vidék vagy falu sajátosságait tartva szem előtt.

  A zenei társulás ars poitica-ja elmélyült szakmai tudást, és specifikus hangszerismeretet igényel egy-egy tájegység zenei hagyományaira nézve, ezért fontos szempont, hogy az Erdőfű tagjai külön-külön is kellő tapasztalattal és tudással rendelkeznek a hangszeres népzene megszólaltatásában.

  Előadásuk lehetőséget teremt arra, hogy a közönség megtapasztalhassa a Kárpát-medencei népzene egyedülálló hangzását a különféle hangszeres felállások és a sajátos játékmódok tekintetében. A műsoraik során előkerülő hangszerek változatos megszólalást eredményeznek, amely alkalmanként énekkel és tánccal egészül ki.

  Az est programja:
  19:00-20:00 Koncert
  20:00-00:20 Táncház

  A zenekar tagjai:
  Éri Katalin — nagybőgő, cselló, ütőgardon
  Kiss-Balbinat Ádám — hegedű, ének
  Maruzsenszki Andor — hegedű
  Éri Márton — brácsa, kontra


  A produkciót követően TÁNCHÁZ a Pajtában. Az esemény zenés-táncos rendezvénynek minősül, így csak védettségi igazolvánnyal látogatható (a védettségi applikáció bemutatása is lehetséges). Az aktuális kormányrendelet értelmében védett szülő kíséretében érkező kiskorúakat be tudunk engedni!

  Ajánló


  A nőcsábász építész három légikisasszony szeretője a menetrendi zavarok miatt egyszerre jelenik meg…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016