• Program


  Ereim végei-Táncdráma Trianon 101. évfordulójára

  Ereim végei-Táncdráma Trianon 101. évfordulójára

  A vírus okozta elszigetelődés a csendes gondolatoknak adott helyet, de nem volt lehetőségünk a párbeszédre. A 101. évforduló pedig felveti a kérdést: az idei év egy emlékezés lecsengése, halványulása vagy egy újabb száz év kezdete. Tudjuk-e derűvel, párbeszédre és tettre készen újragondolni ezt a súlyos örökséget..?

  Ereim végei - Táncdráma Trianon 101. évfordulójára
  A Fonó Budai Zeneház produkciója
  Az előadás hossza: 80 perc, szünet nélkül.

  Tánckar:
  Berecz István és barátai:
  Appelshoffer János
  Berecz István
  Bolgovics Gergő
  Bölcsföldi Bálint
  Dajka Ilka
  Gál Nóra
  Marosy Gerda
  Mosóczi István
  Rémi Tünde
  Sosovicza Fanni

  Zene: Kacsó Hanga Borbála - Szabó Dániel

  Közreműködők:
  Kiss Gergely Máté
  Herczeg Péter
  Lestyán Attila
  Vecsei H. Miklós
  Ifj. Vidnyánszky Attila

  Koreográfus: Appelshoffer János - Berecz István
  Díszlet: Hajdú Bence
  Színész Egyeztető: Szilágyi Brigi
  Rendező: ifj. Vidnyánszky Attila

  Tavaly volt 100. évfordulója a trianoni eseményeknek. A vírus okozta elszigetelődés a csendes gondolatoknak adott helyet, de nem volt lehetőségünk a párbeszédre. A 101. évforduló pedig felveti a kérdést: az idei év egy emlékezés lecsengése, halványulása vagy egy újabb száz év kezdete. Tudjuk-e derűvel, párbeszédre és tettre készen újragondolni ezt a súlyos örökséget. Tudunk-e szitkok nélkül büszkék lenni, halljuk-e még tisztán a gyergyói hóropogást. Ezen az úton indult el a fiatal színészekből és táncosokból verbuvált csapat Janovics Jenő megrendítő naplójegyzetei nyomán.
   
  Az előadás a Emberi Erőforrások Minisztériuma Kulturális Államtitkárságának támogatásával valósult meg.


  Az érvényben lévő járványügyi szabályozások értelmében a színházi előadásokon csak védettségi igazolással rendelkező nézők vehetnek részt. Ezért, kérjük, egyelőre, az online jegyvásárlás lehetőségével csak olyan nézőink éljenek, akik rendelkeznek igazolással, illetve tudják, hogy az előadás idején már mindenképpen rendelkezni fognak. Jegyek visszaváltására csak elmaradt előadás esetén van lehetőségünk.  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016