• Program


  Esterházy Péter: Oratorium Balbulum - élő hangoskönyv-felvétel Mácsai Pállal

  Esterházy Péter: Oratorium Balbulum - élő hangoskönyv-felvétel Mácsai Pállal

  A Halleluja – Oratorium balbulum című nagyszabású műre 2008-ban kaptunk megrendelést a Bécsi Filharmonikusoktól. Öt évig dolgoztunk csodálatos harmóniában Esterházy Péterrel, aki 2010-ben lett kész az alapszöveggel.

  Esterházy Péter: Oratorium Balbulum – élő hangoskönyv-felvétel Mácsai Pállal

  „A Halleluja – Oratorium balbulum című nagyszabású műre 2008-ban kaptunk megrendelést a Bécsi Filharmonikusoktól. Öt évig dolgoztunk csodálatos harmóniában Esterházy Péterrel, aki 2010-ben lett kész az alapszöveggel.

  Régebben a zeneszerzők bibliai témákból merítették az oratóriumok tartalmát. Esterházy egy szakrális témát választott, de világi nyelvezettel teremtett meg egy rá jellemző, sajátos stílust. Főszereplője a Próféta, aki dadogása miatt nem tudja megjósolni a jövőt. Az Angyal kérdezi őt a jelenről és jövőről, de többnyire a Kórus, a tömeg adja meg a helyes választ. Mindebben a Narrátor vezet minket. A magyarországi előadások Narrátora Mácsai Pál volt, akinél Esterházy szövegének ideálisabb előadóját el sem tudok képzelni. A Budapest Music Center most kivételes lehetőséget nyújt, hogy Esterházy teljes szövegét Mácsai Pál előadásában megismerjük.”
  Eötvös Péter

  A hangoskönyv a Kossuth-Mojzer Kiadó gondozásában fog megjelenni.

  Ajánló


  2020. augusztus 22-én a Blahalouisiana immáron friss Artisjus-díjasként harmadik nagylemezének dalait is bemutatja…

  A görög, spanyol, török, francia, mexikói, koreai, kínai változat mellett a magyar is…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016