• Program


    Esti éberség - Hamvas 50

    Esti éberség - Hamvas 50

    Hamvas Béla halálának 50. évfordulóján a Kodály Kórus Debrecen egy különleges koncerttel lepi meg közönségét, melyben Hamvas gondolatisága a későromantika zenei világával kapcsolódik össze.
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. október 25. csütörtök, 19:30

    A nagy hatású esztéta-filozófus egyik központi gondolata volt az „éberség“, az a szemléletmód, amellyel a világot, mint a tárgyak-lények valóságán túli, velünk egy-azonos személyességet tudjuk szemlélni és megérteni. Az emberiség szellemtörténetének útja is erre irányul. „Csak a zenei jelképek által szerezhetünk tudomást arról, hogy az emberi lét nem halad és nem fejlődik, hanem rejtelmes módon szüntelen átlényegülésben örvényszerűen kavarog és önmagában a végső megoldást forralja.“

    E központi gondolatokhoz társul  a koncert későromantika világából válogatott zenei anyaga is, mely az „este“ témakörét járja körül.  Az este, mint a  megnyugvó természetben való feloldódás, az elmélkedés és az imádság ideje. A felhangzó zeneművek között  igazi ritkaságokat is hallhat a közönség.

    Az esten Hamvas Béla sorait Rudolf Péter színművész szólaltatja meg prózában, az elmélyült gondolatok között pedig fel-felhangzik a hárfa megnyugtató, éteri hangja Kutor Noémi (a Kodály Filharmonikusok művésze) előadásában.

    Műsor:

    Richard Strauss: Der Abend, Gustav Holst: Rig Veda himnuszok (részlet), Rheinberger: Abendlied, Gustav Mahler: Ich bin der Welt ab handen gekommen, Max Reger: Abendlied, Brahms: Abendlied, Hugo Distler:  Um mitternacht, Schumann: An die Sterne, Erik Esenvalds: Stars

    Közreműködik:

    Rudolf Péter - színművész

    Kutor Noémi - hárfa

    Ajánlatunk


    Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.

    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

    Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

    Ajánló


    „Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016