• Program


    Évszázadok öröksége

    Évszázadok öröksége

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    A magyar műemlékvédelem 150 éve

    Tudta-e, hogy az Országház tervezője jeles műemlékes építész is volt? Tudja, hogy mióta foglalkozik a műemlékvédelem népi emlékekkel, és hogy jelenleg melyik a legfiatalabb műemlék? Hogy mi a közös Pannonhalmában és Visegrádban? Vagy, hogy a zsámbéki templomrom kiépítése többször is meghiúsult már?

    A magyarországi műemlékvédelem idén ünnepli megalapításának 150. évfordulóját. A jubileumi kiállítás archív fényképeken, rajzokon és egyéb dokumentumokon keresztül mutatja be az épített örökség gondozásának történetét, amely átszövi kultúránk és identitásunk. Ikonikus és kevéssé ismert helyreállításokon keresztül mutatjuk be az elvek többszöri változását, a munkákban résztvevő szakterületek szempontjait, illetve a konzerválás lehetőségeit és a mindenkori kortárs építészet viszonyát. A folyton változó intézményi struktúrában töretlenül gyarapodó könyvtár, tervtár, fotótár és tudományos irattár anyagára támaszkodó válogatásunk, hűen leképezi másfél évszázad műemlékes törekvéseit.

    Szervező: Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ

    ***

    VÁLTSON ÉVES KIÁLLÍTÁSBÉRLETET! 

    A kártya egy egész éven át élményekkel ajándékozza meg tulajdonosát! A Pesti Vigadó éves kiállításbérlete korlátlan számú belépést biztosít az aktuálisan látogatható valamennyi kiállításra és a teljes műemléki épület látogatható tereibe. 

    Ajánlatunk


    43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

    Ajánló


    A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

    3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016