• Program


    Falvay Attila, Szűcs Máté és Somodari Péter - Kamarazene karnyújtásnyira

    Falvay Attila, Szűcs Máté és Somodari Péter - Kamarazene karnyújtásnyira

    Míg a vonósnégyes az évszázadok során a par excellence kamarazenei műfajjá vált, addig „kistestvérének”, a vonóshármasnak csak kiemelkedő epizódszerepek jutottak. Ezek egyike Mozart 1789-ben, az utolsó három szimfóniával egyidőben keletkezett Esz-dúr divertimentója.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. december 14. kedd, 19:00

    Kamarazene karnyújtásnyira
    Falvay Attila, Szűcs Máté és Somodari Péter A Zeneakadémia saját szervezésű programja
    J. S. Bach: Goldberg-variációk, BWV 988
    SZÜNET
    Mozart: Esz-dúr divertimento, K. 563

    Falvay Attila (hegedű), Szűcs Máté (brácsa), Somodari Péter (cselló)

    Míg a vonósnégyes az évszázadok során a par excellence kamarazenei műfajjá vált, addig „kistestvérének”, a vonóshármasnak csak kiemelkedő epizódszerepek jutottak. Ezek egyike Mozart 1789-ben, az utolsó három szimfóniával egyidőben keletkezett Esz-dúr divertimentója. A mű címe szerint ugyan könnyed, szórakoztató muzsika, valójában egy nagyszabású, szimfonikus dimenziójú mű, amelyben minden hangszer egyformán fontos szerepet kap. Mozart – a töredékben maradt műveket nem számítva – ezen a kompozíción kívül nem írt több művet vonóstrióra, azonban jónéhány Bach-művet meghangszerelt erre az apparátusra. Ezek a transzkripciók inspirálták Dmitrij Szitkovetszkijt arra, hogy elkészítse a hangverseny első felében felcsendülő adaptációját Bach egyik leghíresebb művéből. A program három, itthon és külföldön egyaránt keresett, kamarazenében otthonos művész interpretációjában elevenedik meg. Falvay Attila a Magyar Állam tulajdonában levő Antonio Stradivari 1731 “Hamma” hegedűn játszik.
     
    Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

    Támogató:

    Falvay Attila a Magyar Állam tulajdonában levő Antonio Stradivari 1731 “Hamma” hegedűn játszik

    A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

    Ajánlatunk


    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

    A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

    Ajánló


    Pohl Mihály és Erős Attila 2024-ben ünnepli 70. születésnapját. A két legendás zenész zenekara ünnepi nagykoncertet ad április 6-án az…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016