• Program


  Fantasio / Fortunio

  Fantasio / Fortunio

  Vígoperák egy felvonásban, olasz nyelven, magyar és angol felirattal

  Az olasz Giampaolo Testoni olasz zeneszerző a francia romantikus Alfred de Musset darabjai alapján írta a szövegkönyvet saját egyfelvonásos operáihoz, a Fantasióhoz és a vele párban látható Fortunióhoz.

  A fiatal és tétlen Fantasio a királyi udvarban annak a megboldogult udvari bolondnak a ruháját veszi fel, akit a Királylány nagyon szeretett; mindezt azért, hogy elérje egyetlen célját az életben: valaki őt is szeresse. A mű a képzelet és a valóság határmezsgyéjén játszódik – olykor szinte eldönthetetlen, mi tartozik a fantázia és mi a realitás. Maga a címszereplő is más próbál lenni az általa elképzelt világ színpadán, mint a valóságban, amit nemcsak álruhája jelez, hanem az is, hogy a zeneszerző a szerepét női hangra írta.

  Fortunio, az ifjú diák álruhában lesz gazdája feleségének segítségére: miközben palástolja, hogy a nő egy másik férfival találkozik, az addig fásult életet élő, unatkozó címszereplő maga is rátalál a szerelem szépségére. A Fortunio álomvilág és valóság között izgalmasan ingadozó eseménysorát, a vele egy estén látható Fantasióhoz hasonlóan, csupán néhány énekes és egy kis kamarazenekar adja elő. A zenés komédia a szerelem és az illúziók világát rajzolja meg, melyben a főszereplők álruhát öltenek, s így a látszatból és a megtévesztésből humoros és keserű játékok, félreértések sora jön létre.

   

   

   

  Fantasio

  Karmester
  Király
  Marinoni, a Herceg szárnysegédje
  Elisabetta
  Elisabetta nevelőnője
  Fantasio
  Királyi titkár / Hartman / Sírásó / Szabó / Flamel

   

  Fortunio

  Karmester
  Andrea, a jegyző
  Giacometta
  Clavaroche, tiszt
  Maddalena, házvezetőnő
  Fortunio, diák a jegyző irodájában
  Guglielmo, diák a jegyző irodájában
  Landry, diák a jegyző irodájában
  Pietro, kertész
   
  ALKOTÓK
  Zeneszerző
  Alfred de Musset nyomán a szövegkönyvet írta
  Rendező
  Díszlettervező
  Jelmeztervező
  Koreográfus
   
   


  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016