• Program


  Aktuális előadások
  F. M. Dosztojevszkij műve alapján, Mikó Csaba átiratában
  Feljegyzések egy egérlyukból

  Én csak egy vagyok, ők pedig mindenki

  Első évadunk bemutatóiban központi szerepet kapott a sértettség, mint téma. Ennek oka, hogy úgy érezzük, rengeteg feszültség, félelem, harag, gyűlölet feszíti a szűkebb és tágabb értelemben vett környezetünket, társadalmunkat és a nagyvilágot. Meggyőződésünk, hogy az indulatok hátterében olyan mesterségesen gerjesztett feszültségek állnak, melyek valós traumákra, sérelmekre épülnek. Azt gondoljuk, ma talán minden korábbinál fontosabb átgondolnunk helyzetünket és fontos legalább kísérletet tenni arra, hogy átlássuk azokat a sérelmeinket, melyeket generációról generációra adunk tovább.

  Seb című előadásunk ezt a témát a harmadik fél szempontjából járja körül. Olyan szereplő szempontjából, aki nem volt jelen a konfliktus kialakulásánál, de elszenvedi a gyűlölködést, ami körül veszi.

  Második bemutatónk, azt a kérdést járja körül, hogy mit tehetünk, ha körülöttünk gyűlölködnek. Ez az előadás a bennünk élő harag és félelem által működtetett mechanizmusokat tárja fel.

  Abban bízunk, hogy ha ezeket a folyamatokat kendőzetlenül megmutatjuk, már közelebb kerülünk ahhoz, hogy kezelni tudjuk őket.

  Mert ha valamit a nevén nevezünk, már hatalma sem lesz felettünk!

  Szereplők:
  Férfi..................................... Jászberényi Gábor
  Zverkov................................ Adorjáni Bálint
  Apollon, Trudoljubov............ Domokos Zsolt
  Ferficskin............................. Király Dániel
  Liza...................................... Pallagi Melitta

  Író: Mikó Csaba
  Zene: Szemenyei János
  Jelmez, látvány: Horváth Jenny

  Rendező: FARKAS ÁDÁM

  Ajánló


  Bess Wohl friss darabja megértéssel és humorral beszél a szeretet vad, kiszámíthatatlan és sosem múló természetéről. A színdarabot Magyarországon a…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016