• Program


  Férjhez akarok menni?! – Szerelem, párkapcsolat, család | Múzsák lázadása IV.

  Férjhez akarok menni?! – Szerelem, párkapcsolat, család | Múzsák lázadása IV.

  Az előadás-sorozat a harmadik alkalomtól tematikus módon beszél a nőművészetről. Míg az előző előadáson a testképről volt szó, most a párkapcsolat kerül középpontba, az azon belül felmerülő problémák, illetve hogy mindez hogyan jelenik meg a nőművészeknél.  több

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: szeptember 28. csütörtök, 18:00

  Múzsák lázadása IV.
  Férjhez akarok menni?! – Szerelem, párkapcsolat, család
  Előadás-sorozat női művészekről és nőművészekről

  Az előadás-sorozat a harmadik alkalomtól tematikus módon beszél a nőművészetről. Míg az előző előadáson a testképről volt szó, most a párkapcsolat kerül középpontba, az azon belül felmerülő problémák, illetve hogy mindez hogyan jelenik meg a nőművészeknél.  A hagyományos női szerepek valójában a szerelem, csábítás, család kontextusában értelmezhetők. Ezek továbbra is fontos területei a női életnek, de a nőművészek munkásságában ezekkel kapcsolatban számos kérdés merül fel.  

  A testképről való gondolkozás már előre vetítette a tetszés vágyát, a megfelelés–nem megfelelés kérdését. Az előadás során szó lesz arról, hogy a női alkotók – különösen a nőművészek – hogyan jelenítik meg a szerelmet, az egymás iránti elvárásokat a párkapcsolat során, valamint ennek a beteljesülését vagy éppen a hiányát (pl. Nagy Kriszta: Csipke Rózsika halott) és a házasságot (pl. Gőbölyös Luca: Férjhez akarok menni). 

  Az esküvő egy kitüntetett pillanat, de hogyan zajlanak a hétköznapok? Például az ún. láthatatlan munkákat mint a  házimunkát – amit sokszor természetesnek veszünk, amíg el van végezve – számos alkotó tematizálta, hisz ezek elsősorban a nőkre maradnak (pl. Eperjesi Ágnes: Heti étrend; Fabricius Anna: Háztartási anyatigris; Fajgené Dudás Andrea: Háziasszony katalizátora). Külön műfaj az étel, főzés által való alkotás, az „eat art”, melynek nálunk is vannak képviselői (Szabó Eszter Ágnes, Fajgerné Dudás Andrea). A sikeres párkapcsolat gyakori velejárója a gyermek. A gyermek várása, a sikertelen terhesség, a vetélés is számos mű témája (pl. Vasali Katalin: Majd lesz másik…), valamint a felnevelésük, a gyermeklétbe merülés felnőtt fejjel ismét egy új fejezetet nyit az életben, ami új témákat is ad az alkotóknak (pl. Hermann Ildi: A mi lányaink).    

  Az előadáson kiderül, hogy mindezeket a hétköznapi témákat a művészek hogyan élik meg és dolgozzák fel. A bemutatott alkotók nemcsak azért nők, mert nőművészekről szól a sorozat, hanem érdekes módon ezeket a témákat ők teszik a művészetük tárgyává.

  Előadó: Dr. Bordács Andrea esztéta, az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszékének tanszékvezető docense

  Időpont: 2023. szeptember 28. (csütörtök) 18:00

  Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

  Részvételi díj: 800 Ft, hegyvidéki lakosoknak: 200 Ft
  Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Az eseményre érkezéskor a lakcímkártya felmutatása kötelező!

  Kép // Gőbölyös Luca: Férjhez akarok menni! Műsor 5., 2010

   

  Ajánlatunk


  A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

  musical Az előadást angol felirattal játsszuk.

  „Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

  Ajánló


  A Recirquel az idei téli szezonban az évek óta telt házzal játszott Kristály felújított verziójával tér vissza. Az év végi…

  A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

  1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre,…

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016