• Program


  Aktuális előadások  Szálka Stúdió (Tatabánya)
  Univerzoom, Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg c. műve alapján
  – életjáték –

  XXVIII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón arany minősítést kapott, az MDPT elnökségének ajánlásával
  „A Szálka Stúdió naprendszert 12 bolygó alkotja. Az Árpád Gimnázium nevű galaxisban található. A bolygók forgási sebességét tanévekben mérjük. A naprendszer legnagyobb rejtélye a B 612-es kisbolygó.
  Neked vannak vulkánjaid? Élnek a bolygódon tigrisek? Ki a te rózsád? Tudsz rajzolni óriáskígyót vagy bárányt? Milyenek a szüleid? Mi leszel, ha nagy leszel? Szereted hallgatni a csillagokat? Mit jelent az, hogy múlékony? Láttál már naplementét? Neked milyen a bolygód?”

  Játsszák: Balogh Dzsesszika, Börgöndi Luca, Fekete Zsófia, Ferencz Kristóf, Hoffmann Lotti, Káfony-Házi Hella, Nyitrai Réka, Südi Zsuzsa, Szabó Luca, Tatai-Szűcs Emma, Vető Csongor.
     
  Rendezte: Tara Andrea
     
  ---------------------------------------------------------------------------   

  CsepPet (Érsekvadkert)
  Mese a lányról, aki nem beszélt

  XXVIII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón arany minősítés, az MDPT elnökségének ajánlásával
     
  CsepPet az Érsekvadkerti Petőfi Sándor Általános Iskola 4. évfolyamos színjátszóinak vidám csapata, akik iskolába lépésük óta játszanak együtt.
  Tóth Krisztina három mesét összefűző történetével különös népmesei világba kalauzolnak. Egy sűrű erdőben járunk, ahol a cigányasszony az emberével vándorol, ahol elveszett gyereket lehet találni, ahol beszél a bagoly, és kéken könnyezik a tó. A CsepPet által feldolgozott darab szól születésről, családról, gyökereinkről, a sorsról. Közben pedig a csillagok ugyanúgy ragyognak mindannyiunkra, akárhonnan jöttünk, akárhová tartunk.

  Rendezte: Fontányi Andrea

  Ajánló


  rövidfilm válogatás, 90 perc, 2019 eredeti nyelven, angol és magyar felirattal

  Román-francia történelmi vígjáték, 155 perc, 2009 Román nyelven, magyar felirattal  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016