• Program


    Frankenstein 10. Színházi Olimpia - PlayOn! Fesztivál
    5

    Frankenstein 10. Színházi Olimpia - PlayOn! Fesztivál

    Elsinor Centro Di Produzione Teatrale (Olaszország)
    Frankenstein
    Álomszerű utazás

    Helyszín: Eötvös 10 Művelődési Ház – színházterem
    Nyelv: olasz – magyar, angol felirat
    75 perc
    16+

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. május 18. csütörtök, 18:00

    Egy természettudományt hallgató egyetemista elhatározza, hogy embert teremt. Bár a kísérlet váratlan sikert hoz, alkotója azonban kétségbeesik. Csakúgy, ahogy a szerző, Mary Shelley is kényelmetlenül érzi magát. Egész életében tagadja és lekicsinyli munkája irodalmi hatását.
    Vezeték nélküli fejhallgatók, virtuális terek, valódi színészek és holografikus avatárok segítségével az előadás egy álomszerű utazássá válik a regénybe, és egyben a szerző emlékeibe, aki összetéveszti magát Dr. Frankensteinnel, a Lénnyel, a Művel, valamint a visszaemlékező szereplőkkel.

    Író, rendező: Ivonne Capace - Mary Godwin Shelley írása alapján
    Díszlet, jelmez: Micol Vighi
    Dramaturg: Ivonne Capace
    Hangtervező: Simone Arganini
    Technika: Angelo Generali
    Világítástervező, videó: Cristina Spelti
    Szereplők:
    Élőben: Maria Laura Palmeri,
    Felvételről: Lara Di Bello, Giuditta Mingucci

    Ajánlatunk


    Dubrovay László Faust, az elkárhozott című táncdrámájának ősbemutatója a Müpában valósult meg 2016-ban, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. A Goethe remekműve által ihletett nagyszabású produkció a 2023/24-es évadban debütált a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán, 2024-ben pedig újra színre kerül a Müpa Fesztivál Színházában.

    Két jubileum varázslatos találkozása a Müpa színpadán: a Talamba Ütőegyüttes fennállásának huszonötödik évfordulóját Muszorgszkij idén százötven éves zeneművével, az Egy kiállítás képei című zongoraciklus 21. századra hangolt feldolgozásával ünnepli - az Emerson, Lake & Palmer és Tomita Iszao verziói után így teremtve egy saját változatot a 19. századi remekműből ütőhangszerekre és elektronikára, DJ Bootsie közreműködésével.

    A délszláv muzsikát játszó Vujicsics Együttes ötven évvel ezelőtti megalakulásuk óta szinte változatlan felállásban muzsikál.

    Ajánló


    A Love Letters című kétszemélyes színdarab az amerikai szerző egyik leggyakrabban játszott műve, amely mosolyogtató és könnyfakasztó jeleneteivel a világ…

    François Leleux a világ egyik legjobb oboaművésze, egyszersmind kiváló karmester. A Nemzeti Filharmonikus Zenekarhoz az utóbbi években úgyszólván „hazajár”: koncertjei…

    A két nagysikerű könyv szerzőjének egész estét betöltő estje, ahol minden a generációkról fog szólni, szóban és esetenként zenében is.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016