• Program


  FRÖCCS Almási Kittivel - Hogy építhet a dicséret?

  FRÖCCS Almási Kittivel - Hogy építhet a dicséret?

  Interaktív lélekbúvárkodás. Szórakoztató szituációk kapcsolatainkról – a kigabalyodásban segít pszichológus szakértőnk, Dr. Almási Kitti.
  Miért megy félre sokszor, akár dicsérünk, akár kritizálunk? Milyen az építő visszajelzés, ami tényleg valós értékekre reflektál vagy hiányosságokat fed fel? Ha dicsérek valakit, azt hogyan tudom a lehető legszemélyesebb, hitelesebb módon megtenni - hogy a másik fél számára az az üzenet érkezzen meg, amit…  több

  Aktuális előadások  Miért megy félre sokszor, akár dicsérünk, akár kritizálunk? Milyen az építő visszajelzés, ami tényleg valós értékekre reflektál vagy hiányosságokat fed fel? Ha dicsérek valakit, azt hogyan tudom a lehető legszemélyesebb, hitelesebb módon megtenni - hogy a másik fél számára az az üzenet érkezzen meg, amit át szeretnék adni. Például olyanok helyett, hogy “ügyes vagy!”, “szuper volt”, “jó munka, köszi”, milyen mondatokat tudnánk használni, ami a másik számára azt jelenti: észrevettem, hogy mit csinálsz és értékelem. 

  Amikor visszajelzést adunk, hogyan tudjuk felismerni, kit mi motivál: rámutatni az erősítendő területekre? Vagy inkább kiemelni a pozitívumokat? Mindkettő? És milyen helyzetben érdemes visszajelezni? Reggel, vacsoránál, az értekezlet előtt, a folyosón, a tárgyalóban, kettesben vagy mások jelenlétében? Válasszuk szét a kritikát, amikor építeni szeretnénk és a dicséretet, amikor megerősítenénk a gyermekünket/munkatársunkat/párunkat?

  Almási Kittivel beleássuk magunkat a kritika, dicséret, elfogadás témájába, és behozunk olyan aspektusokat a dicséret lélektanáról, a kritika lehetőségeiről, amik a Momentán Társulatot és titeket, a közönséget érdekel. 

   

  A Fröccs című előadásban a Momentán Társulat mindennapi élethelyzetekre improvizál. A téma mindig más, de a módszer közös: jellegzetes szituációkat, életszerű jeleneteket játszunk a jól ismert problémák kapcsán, mindig az adott közönség ötletei alapján.

  Bemutatunk alternatív viselkedési formákat, végigjárjuk egy-egy helyzet különböző lehetséges kimeneteit. Követhetjük mindennapi hőseink útját a jövőbe, vagy éppen visszamehetünk a múltba, hogy felderítsük: mi az oka ismétlődő konfliktusaiknak, hol gyökereznek rosszul működő viselkedési mintáik.

  Az imprószínházi eszközök és a közönség ötletei, tapasztalatai minden este új darabot írnak. Célunk, hogy humorral, nyitottsággal és empátiával nézzünk rá problémáinkra.

  Egyedi recept a la Momentán: 1 deci pszichológia, 2 deci játék.

  Megnevettet és felszabadít. Néha kicsit fejbe vág, de már alig várod a következőt.

   

  Praktikus információk:

  Az előadás hossza: kb. két és fél óra (19:00-21:30), egy szünettel.

  A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

  A színháztermet negyed órával az előadás előtt nyitjuk.

  A színházi büfé az előadás előtt egy órával nyit.

   

  Várunk szeretettel!

  Ajánló


  Giuseppe Verdi: Aida Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar felirattal 16…

  Andrew Lloyd Webber csodálatos műve a Biblia legszebb, drámai fordulatokban leggazdagabb történetén, a…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016