• Program


  FRÖCCS Tari Annamáriával - Új család a régi gyerekkel?

  FRÖCCS Tari Annamáriával - Új család a régi gyerekkel?

  Interaktív lélekbúvárkodás. Szórakoztató szituációk kapcsolatainkról – a kigabalyodásban segít pszichológus szakértőnk, Dr. Tari Annamária.
  “Kötelező” egymást szeretni egy mozaikcsaládban? A fél-nővérem fél-öccsét is testvérként kell kezelnem? Vagy csak akkor, ha egy háztartásban nevelkedünk?

  Van az ideális kép a családról: apa, anya, gyerekek, lehetőleg egy lány és egy fiú. És van a valóság, ahol néha apa és az új felesége él együtt az új feleség gyerekeivel. Anya pedig az új férjével együtt a “régi” és az új, közös gyerekekkel. Hogy érdemes kezelni a helyzetet szülőként egyik és másik oldalról?

  “Kötelező” egymást szeretni egy mozaikcsaládban? A fél-nővérem fél-öccsét is testvérként kell kezelnem? Vagy csak akkor, ha egy háztartásban nevelkedünk? Könnyen kijátszható a mostohaanyám az anyám ellen, vagy fordítva? Egészséges együtt vakációzni mindenkinek? Vagy teljesen válasszuk külön apa családját anya családjától? 

  Szülőként hogy tudunk biztonságos, szeretetteljes légkört teremteni az otthonunkban, ha csak a velünk élő gyerekek fele a “valódi” gyerekünk? Mi van, ha jobban kijövök a férjem előző házasságából származó gyerekekkel, mint a sajátjaimmal? Hogyan tudok elfogadó lenni a volt feleségem új pasijával és az ő elveivel kapcsolatban?

  Tari Annamáriával beszélgetünk a mozaikcsaládok működésmódjairól, és természetesen a közönség véleményére is kíváncsiak vagyunk a témában. 

   

  A Fröccs című előadásban a Momentán Társulat mindennapi élethelyzetekre improvizál. A téma mindig más, de a módszer közös: jellegzetes szituációkat, életszerű jeleneteket játszunk a jól ismert problémák kapcsán, mindig az adott közönség ötletei alapján.

  Bemutatunk alternatív viselkedési formákat, végigjárjuk egy-egy helyzet különböző lehetséges kimeneteit. Követhetjük mindennapi hőseink útját a jövőbe, vagy éppen visszamehetünk a múltba, hogy felderítsük: mi az oka ismétlődő konfliktusaiknak, hol gyökereznek rosszul működő viselkedési mintáik.

  Az imprószínházi eszközök és a közönség ötletei, tapasztalatai minden este új darabot írnak. Célunk, hogy humorral, nyitottsággal és empátiával nézzünk rá problémáinkra.

  Egyedi recept a la Momentán: 1 deci pszichológia, 2 deci játék.

  Megnevettet és felszabadít. Néha kicsit fejbe vág, de már alig várod a következőt.

   

  Praktikus információk:

  Az előadás hossza: kb. két és fél óra (19:00-21:30), egy szünettel.

  A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

  A színháztermet negyed órával az előadás előtt nyitjuk.

  A színházi büfé az előadás előtt egy órával nyit.

   

  Várunk szeretettel!  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016