• Program


  From Fortress to Palace - Buda Castle Walk

  From Fortress to Palace - Buda Castle Walk

  ANGOL NYELVŰ VEZETÉS! Sokan jártunk már a Budavári Palotában, de vajon minden titkát ismerjük? A „Várból Palota” című sétán a középkortól napjainkig követjük nyomon a királyok és államfők lakhelyének változatos történetét.

  A Palotanegyedben tett sétánk során bemutatjuk, hogyan vált az Anjou királyok erődítményéből Luxemburgi Zsigmond uralkodása alatt fényűző hatalmi központ, melyet Mátyás király a reneszánsz szellemében tovább gazdagított. Elmeséljük, milyen volt az élet a török félhold árnyékában, majd hogyan újult meg a királyi rezidencia, és később miért apácák és tudósok foglalták el a Palota termeit. Majd I. Ferenc József és Sisi korszakába utazunk, melyben nagyszabású építkezések kezdődtek azért, hogy a Budán egyre több időt töltő uralkodópár rangjához méltó helyen fogadhassa vendégeit. 

  Felfedezzük a béke két világháború közötti éveit, bepillantunk Horthy Miklós kormányzó rezidenciájának világába. Emlékezünk a II. világháborús ostrom keserves napjaira: mi minden pusztult el a Palotanegyedben, majd a háborút követő tudatos rombolás által. Sétánkat a rendszerváltást követő eseményekkel zárjuk, bemutatva a jelenleg zajló építkezéseket.

   A séta időtartama: 60 perc

   Indulás a Budavári Mikve udvaráról (1014 Budapest, Palota út 1.)

   Az útvonal nem akadálymentesített, a lépcsők meredekek, kérjük, ezt vegye figyelembe a jelentkezéskor.

  Ajánló


  ÁKOS - FEL A SZÍVEKKEL TURNÉ 2021 2021. augusztus 28. (szombat), 20:00

  A TBG Production előadása elsősorban a zseni mögött rejlő embert kívánja bemutatni a…

  Wass Albert legnépszerűbb sikerkönyve a háromkötetes “A funtineli boszorkány”. Aki kicsit is fogékony…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016