• Program


  Gardénia
  9

  Gardénia

  Anyák és lányaik, akik semmi másra nem vágynak, csak a boldogságra. Tapasztalataik már csak történelmi körülményeik folytán is egészen mások, szokásaik, beidegződéseik, hol kísértetiesen hasonlóak, hol kérlelhetetlenül idegenek, a kommunikációs szakadék pedig olykor áthidalhatatlannak tűnik közöttük.

  Elżbieta Chowaniec: Gardénia
  Színmű
  Ruszt József Stúdiószínház

  „A gardénia nemes és érzékeny dísznövény. Termesztése a trópusokon többezer éves hagyomány, de Európában is csaknem fél évezrede jelen van már. Ám trópusi származásának köszönhetően nevelése a mi éghajlatunkon nem egyszerű feladat. Bár jelentős odafigyeléssel nem lehetetlen.”

  Elżbieta Chowaniec a mai lengyel drámairodalom fontos alkotója, Gardénia című darabját pedig számos európai országban bemutatták már. A mű egy szelet közép-európai történelem: négy generációnak a huszadik századba és egymásba fonódó történetét kísérhetjük végig az 1930-as évektől napjainkig.

  Négy nő – négy élettörténet – egy kaptafa.

  Anyák és lányaik, akik semmi másra nem vágynak, csak a boldogságra. Tapasztalataik már csak történelmi körülményeik folytán is egészen mások, szokásaik, beidegződéseik, hol kísértetiesen hasonlóak, hol kérlelhetetlenül idegenek, a kommunikációs szakadék pedig olykor áthidalhatatlannak tűnik közöttük. Mégis összetartoznak, és úgy örökítik drámai sorsvonásaikat tovább és tovább, akár egy görög tragédiában – hiszen ők egy család. Család ellen pedig, tudjuk, nincsen orvosság. Vagy talán mégis van?

  Szereplők:
  Nő I.......... CSOMBOR TERÉZ
  Nő II......... CSAPÓ VIRÁG
  Nő III........ HAJDÚ MELINDA
  Nő IV........ TÁMADI ANITA e.h.

  Fordító: Pászt Patrícia

  Koreográfus: BARTA DÓRA
  Díszlettervező: CZIEGLER BALÁZS
  Jelmeztervező: BOBOR ÁGI
  Zenei vezető: DRUCKER PÉTER
  Zenei szerkesztő: CSERI HANNA
  Súgó: PATYI SZILVIA
  Ügyelő: CSITÁRI TAMÁS
  Rendezőasszisztens: FRIGYESI TÜNDE
  Rendező: MARKÓ RÓBERT

  Ajánló


  Nick Payne darabja egyszerre szórakoztató és kétségbeejtő; élvezetesen szellemes és mélyen elgondolkodtató.

  Márciusban hozzánk is megérkezik a Broadway és a West End után a 9-től…

  A szeptember 17 és 19 között tartott háromnapos rendezvény Budapest 50 helyszínén, több…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016