• Program


  Gardénia
  4

  Gardénia

  Anyák és lányaik, akik semmi másra nem vágynak, csak a boldogságra. Tapasztalataik már csak történelmi körülményeik folytán is egészen mások, szokásaik, beidegződéseik, hol kísértetiesen hasonlóak, hol kérlelhetetlenül idegenek, a kommunikációs szakadék pedig olykor áthidalhatatlannak tűnik közöttük..

  Elżbieta Chowaniec: Gardénia
  Ruszt József Stúdiószínház
  Színmű

  „A gardénia nemes és érzékeny dísznövény. Termesztése a trópusokon többezer éves hagyomány, de Európában is csaknem fél évezrede jelen van már. Ám trópusi származásának köszönhetően nevelése a mi éghajlatunkon nem egyszerű feladat. Bár jelentős odafigyeléssel nem lehetetlen.”

  Elżbieta Chowaniec a mai lengyel drámairodalom fontos alkotója, Gardénia című darabját pedig számos európai országban bemutatták már. A mű egy szelet közép-európai történelem: négy generációnak a huszadik századba és egymásba fonódó történetét kísérhetjük végig az 1930-as évektől napjainkig.

  Négy nő – négy élettörténet – egy kaptafa.

  Anyák és lányaik, akik semmi másra nem vágynak, csak a boldogságra. Tapasztalataik már csak történelmi körülményeik folytán is egészen mások, szokásaik, beidegződéseik, hol kísértetiesen hasonlóak, hol kérlelhetetlenül idegenek, a kommunikációs szakadék pedig olykor áthidalhatatlannak tűnik közöttük. Mégis összetartoznak, és úgy örökítik drámai sorsvonásaikat tovább és tovább, akár egy görög tragédiában – hiszen ők egy család. Család ellen pedig, tudjuk, nincsen orvosság. Vagy talán mégis van?


  Szereplők:
  Nő I......... CSOMBOR TERÉZ
  Nő II........ CSAPÓ VIRÁG
  Nő III....... HAJDÚ MELINDA
  Nő IV....... TÁMADI ANITA e.h.

  Fordító: Pászt Patrícia
  Rendező: MARKÓ RÓBERT
  Koreográfus: BARTA DÓRA
  Díszlettervező: CZIEGLER BALÁZS
  Jelmeztervező: BOBOR ÁGI
  Zenei vezető: DRUCKER PÉTER
  Zenei szerkesztő: CSERI HANNA
  Súgó: PATYI SZILVIA
  ügyelő: CSITÁRI TAMÁS
  Rendezőasszisztens: FRIGYESI TÜNDE


  Az előadás hossza: 75 perc egyben  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016