• Program


    Gellérthegyi álmok
    4

    Gellérthegyi álmok

    Karinthy Ferenc Gellérthegyi álmok című darabja mindenkinek ismerős; akár a drámát olvasta, akár a filmet látta. A történetet ismerjük: a háborúban, egy gellérthegyi elhagyott villában találkozik egy menekülő lány és egy szökött katona.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 1. kedd, 19:00

    Karinthy Ferenc: Gellérthegyi álmok
    (Az előadás hossza: kb. 100 perc, szünet nélkül)

    "Amikor két ember találkozik, valójában hat személy van jelen. Kettő, ahogyan látják önmagukat; kettő, ahogyan látják egymást; és kettő, amilyenek valójában.” – William James
    Háború van – mindegy, hogy hányadik. Egy katonaszökevény és egy menekült lány bujkál egy gellérthegyi villában. Odakint ellenségek, a házon belül viszont csak egy férfi és egy nő, akik egymásra vannak utalva, akik próbálnak túlélni és megszabadulni a múltjuktól.
    Játszanak, hogy eltereljék a figyelmüket a robbantások közeledő zajáról. Eljátszanak mindent és mindenkit; a múltat és a jövőt. 
    De hol van a határ a játék és valóság között? És mik a játékszabályok a háború közepén?

    Szereplők :

    Lány: Bodó Edit
             Szabó Sára
             Széplaki Szilvia
    Fiú:    Gulyás Ádám
              Inoka Péter
              Kocsis Fülöp Soma

    Látványtervező: Kovács Dorottya
    RENDEZŐ: KOVÁCS HENRIETTA

    A HöKöm Project előadása.

    Az előadás a Karinthy Alapítvány és Karinthy Márton támogatásával jött létre.

    Az előadásról:

    Karinthy Ferenc Gellérthegyi álmok című darabja mindenkinek ismerős; akár a drámát olvasta, akár a filmet látta. A történetet ismerjük: a háborúban, egy gellérthegyi elhagyott villában találkozik egy menekülő lány és egy szökött katona. 

    Ez az előadás azonban nem a megszokott módon dolgozza fel a darabot. A társulat egy utazásra hívja a nézőt téren és időn át. Nem számít, hogy hol vagyunk, és melyik háborúban; egy férfi és egy nő találkozása a fontos egy szélsőséges helyzetben. 

    Az előadás különlegessége, hogy a két szerepet hat színész játssza, a történet három párhuzamos síkon fut, a szereplők három személyiségjegyének kivetülései szerint. A sokszálú játék így a legapróbb reakciókba, érzelmekbe enged bepillantást, a Fiú és a Lány küzdelmének és játszmáinak legelemibb rezdüléseibe. Egymásba úsznak a párok reagálásai, így az eredetinél komplexebb, sokrétűbb értelmezéseket kínál a nézőknek. 

    Karinthy párhuzamot állít a háborús ellentétek és a férfi-nő párkapcsolat állandó harca között. A szereplők játékokba menekülnek, hogy ne kelljen szembenézniük a valósággal, de az összes játékban önmagukról, egymásról, a személyes fájdalmaikról beszélnek. Eljátsszák a múltjukat és a lehetséges közös jövőjüket. 

    Az előadás modern feldolgozása mellett megtartja a Karinthy szöveg humorát és klasszikusságát.

    Ajánlatunk


    Amikor 1868-ban meghalt Rossini, Verdi arra buzdította zeneszerző honfitársait, alkossanak közösen requiemet a Mester emlékére úgy, hogy minden komponista egy-egy tétel megírását vállalja magára.

    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiája, amelynek az eredetét jelentő tévésorozat a BBC műsorán aratott világsikert, a hatalom sajátos kulisszái mögé enged betekintést.

    Ajánló


    ALESZJA POPOVA ÉS ARHANGLESZKI VLADIMIR TÁNCSTÚDIÓJA ÉVZÁRÓ BALETT GÁLA

    Egy vagyonos üzletember hirdetést ad fel: néhai üzlettársa fiát keresi, szeretné tisztességesen, rengeteg pénzzel megjutalmazni. Billy bejelentkezik, mint jogos örökös,…

    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016