• Program


  Godspell

  Godspell

  A kaposvári harmadéves színész szakos hallgatók a laza szövetű dramaturgiára épülő művet játékosan, sok humorral, önreflexiókkal kísért helyzetgyakorlatokkal, olykor provokatív módon fűzik fel a zenés és a fizikai színház eszközeivel. Az előadás kuriózuma az élő zenés kíséret, amelyet az osztály hallgatóiból alakult zenekar ad elő.

  Stephen Schwartz John-Michael Tebelak: Godspell
  musical
  Bemutató: 2021. június 22.

  A magyar származású Stephen Schwartz szövegíró-zeneszerző nevéhez olyan musicalek kötődnek, mint a Godspell, a Pippin, a Wicked valamint a Pocahontas, az Egyiptom hercege és a Bűbáj című filmek dalszövegei. A show ötletadója a rendező, John-Michael Tebelak volt, aki a színészekkel közös improvizációk során állította össze a musical szövegét bibliai példázatok és Jézus szenvedéstörténetének felhasználásával. A Godspell óriási sikere meglepte az akkor huszonhárom éves zeneszerzőt és az alkotó társulatot. A fiatal, friss, kirobbanó zenei hatásokra épülő musical középpontjában a fiatal korosztály Isten keresése,  filozófiai és egyben a világ egyetemes kérdéseire reflektáló vitáik és a közösség születése áll.

  A kaposvári harmadéves színész szakos hallgatók a laza szövetű dramaturgiára épülő művet játékosan, sok humorral, önreflexiókkal kísért helyzetgyakorlatokkal, olykor provokatív módon fűzik fel a zenés és a fizikai színház eszközeivel. Az előadás kuriózuma az élő zenés kíséret, amelyet az osztály hallgatóiból alakult zenekar ad elő, ezzel is bemutatva sokoldalúságukat, nyitott és szabad művészi hitvallásukat, amellyel a Godspell-ben, egy szeretet nélküli világban a szeretetet hirdetik.

  „Jézus: Mért nézed a szálkát atyádfia szemében, a magad szemében pedig miért nem veszed észre még a gerendát sem?
  Júdás: Nem tudom. Mért nézed a szálkát atyádfia szemében, a magad szemében pedig miért nem veszed észre még a gerendát sem?
  Jézus: Vedd ki előbb saját szemedből a gerendát, és akkor majd jól fogsz látni ahhoz, hogy kivehesd atyádfia szeméből a szálkát.
  Júdás: Hé, egy pillanat! Ez nem válasz a kérdésemre!
  Jézus: Ígértem én választ a kérdésedre? ”

  Szereplők:
  MATE / Rippl-Rónai Művészeti Intézet harmadéves színművész szakos hallgatói
  Csabai Csongor
  Csapó Judit
  Farkas Laura
  Foltányi Edina
  Hajdú-Sobor Csaba
  Katona Levente
  Kövesi Csenge
  Madácsi István
  Martos Hanga
  Potonyecz Fanni
  Sándor Soma
  Szentgyörgyi Dániel
  Urszinyi Ádám
  Virágh Panna

  Rendező: Kéri Kitty
  Fordította: Sinka Erika
  Dalszövegfordító: Gebora György
  Mozgás: Uray Péter
  Zenei vezető: Ujláb Gábor
  Látvány: Kéri Kitty
  Zongorán közreműködik: Ujláb Gábor
  Rendezősszisztens, súgó: Frank Fruzsina
  Ügyelő: Tilesch Nándor

  Ajánló


  Az Artisjus, eMeRTON, Lovagkereszt, Szabó Gábor és Liszt-díjas, a Vujicsics együttes tagjaként Kossuth-díjat…

  Dés László a kiváló színésznővel, Básti Julival a múltban nagyon sokat dolgozott már…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016