• Program


  GÓLEMESE

  GÓLEMESE

  Zsidó mesejáték óvodásoknak és kisiskolásoknak – a Gólem Színház és a Szamárfül Projekt együttműködésében.
   több

  Hogyan kerül egy történetbe egy fél takaró, egy gránátalma magja, Salamon király, egy méhecske és az igazság mécsese? A rabbi elmeséli miközben életet próbál lehelni a mese erejével a Gólembe! Sikerni fog neki vagy sem? Ha a közönség is segít akkor bármi megtörténhet! Az előadás a Gólem legenda által keretezve négy közismert zsidó népmesét dolgoz fel, melyeket a Kossuth Kiadó gondozásában megjelent Zsidó népmesék című kötetből válogattunk, a könyv szerkesztőjének, Bán Lindának szakértő segítségével.

  A rabbi elhatározza, hogy teremt egy lényt, hogy segítse az embereket a mindennapi boldogulásban. Agyagból és sárból megalkotja, és elnevezi Gólemnek. Hogy életet leheljen belé, esténként történeteket mesél neki az emberekről. Ebben az előadásunkban négy zsidó mesét gyűjtöttünk egy csokorba, amik remekül példázzák a zsidó gondolkodás és kultúra sajátosságait, tradícióit. Tesszük ezt persze mai köntösbe ágyazva, élő zenével színesítve.

  Szereposztás:

  Rabbi, Apa, Szultán, Mesélő, Trombitás: HAJMÁSI DÁVID

  Öreg, Cipész, Salamon, Gitáros: BERNÁTH DÉNES

  Kisfiú, Katona, Kincstárnok, Méh, Betyár, Ének: BOGNÁR ANNA

  Kutya, Katona, Tanácsos, Sába, Boszorkány, Ének: BERKI SZOFI

  Báb: Tóth Zsuzsa
  Jelmez, kellék: Tóth Zsuzsa, Bernáth Dénes
  Díszletterv: Bernáth Dénes
  Látvány: Balogh Luca, Priczel Vilmos
  Zene: Bernáth Dénes, Hajmási Dávid
  Fotó: Toldy Miklós

  Rendező: Schmied Zoltán

  Támogató: NKA

  Ajánló


  Rosztyiszlav Zaharov / Borisz Vlagyimirovics Aszafjev A bahcsiszeráji szökőkút Táncköltemény három felvonásban  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016