• Program


  Győri Balett: Movements to Stravinsky / Mimi

  Győri Balett: Movements to Stravinsky / Mimi

  Miért ne kerülhetnének egymás társaságába nagyon is eltérő világok? A Győri Balett kétrészes estjén pontosan ez történik: a csapat művészeti vezetője, Lukács András Stravinsky inspirálta, éteri szépségű, minimalista koreográfiája után az együttest igazgató Velekei László nagyszabású, a mágikus realizmus hatásáról tanúskodó cselekményes balettje következik.

  Győri Balett: Movements to Stravinsky / Mimi

  Movements to Stravinsky:

  táncolják:
  Tetiana Baranovska
  Téglás Bánk
  Guti Gerda
  Artem Pozdeev
  Herkovics Eszter Adria
  Engelbrecht Patrik
  Marjai Lili Anna
  Gémesi Máté
  Kovács Eszter
  Golubkovics Gergely
  Thales Henrique
  Tatiana Shipilova

  jelmez: Lukács András, Herwerth Mónika
  fény: Lukács András, Dragos Dániel
  díszlet, koreográfus: Lukács András

  Mimi:

  Mimi: Matuza Adrienn / Marjai Lili Anna / Joó Lea Napsugár
  Fiúk:
  Luca Dimic
  Jekli Zoltán
  Luigi Iannone /
  Engelbrecht Patrik
  Gémesi Máté
  Thales Henrique
  Egy alak: Szentiványi Richard / Golubkovics Gergely
  Egy mandarin: Daichi Uematsu / Téglás Bánk

  zene: montázs
  jelmez: Győri Gabi
  díszlet: Velekei László, Győri Gabi
  fény: Stadler Ferenc
  dramaturg: Csepi Alexandra
  koreográfus: Velekei László

  Miért ne kerülhetnének egymás társaságába nagyon is eltérő világok? A Győri Balett kétrészes estjén pontosan ez történik: a csapat művészeti vezetője, Lukács András Stravinsky inspirálta, éteri szépségű, minimalista koreográfiája után az együttest igazgató Velekei László nagyszabású, a mágikus realizmus hatásáról tanúskodó cselekményes balettje következik. Klasszikus és kortárs, szép és rút, harmónia és zavar nem kioltja, hanem kiegészíti egymást, így adva teljes képet világunkról.

  Jelentős múlttal rendelkezik a nagy vidéki táncegyüttesek közül a Győri Balett csapata. A 2020 óta Velekei László és Lukács András irányításával működő társulat hagyomány és újítás el nem választható kettősében gondolkodva, elkötelezett munkával újítja meg a táncszínpadi kifejezésmódot. A Movements to Stravinsky / Mimi című est a hosszú folyamat várhatóan fontos állomása lesz. Lukács András 2017-ben a Bécsi Operaház balettegyüttesével kiváló kritikai visszhanggal mutatta be Stravinsky-zenék ihlette darabját. A szimfonikus balett magját a Pulcinella című balett Serenatája adja, de miután a koreográfus rálelt a központi elemre, a tágas életmű számos más darabja szinte felkínálta magát. A commedia dell'arte, a reneszánsz látványvilága egészíti ki a fegyelmezett, visszafogott, ám éppen ettől izgalmas mozdulatsorokat. Velekei László Mimijének kiindulópontja Lengyel Menyhért mára klasszikussá vált története, melynek legismertebb feldolgozása Bartók Béla Csodálatos mandarinja. Az ismert történetet merész helyszínen meséli újra a koreográfus: a piszkos metróaluljáró valóságával szemben áll a vágyott eufória égbe szárnyaló álomvilága. Abszolút főszerepben a vágyott nő: Mimi.

  Rendező: Müpa

  Ajánló


  Azoknak, akiknek a nap java csak éjszaka kezdődik, és persze azoknak is, akik lazább környezetben hallgatnának nemcsak zenét, de az…

  Egyáltalán nem mindegy, ki áll be a Büdös Gizi lagziján vonatozni... hogy ki, ki mögé kerül – Nándi szempontjából pláne…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016