• Program


    Gyűjtsd a kortárst! – Beszélgetéssorozat műgyűjtőkkel I. | Hradszki László

    Gyűjtsd a kortárst! – Beszélgetéssorozat műgyűjtőkkel I. | Hradszki László

    A Hegyvidék Galéria új programsorozatot indít októberben, amely során neves hazai műgyűjtőkkel és kollekciójukkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Első alkalommal Hradszki László műgyűjtőt, befektetési cégvezetőt, a Hradszki Gyűjtemény tulajdonosát, illetve a Műgyűjtők Klubjának egyik alapító tagját lesz lehetőség megismerni, aki körülbelül 15 éve gyűjt aktívan műtárgyakat.  több

    Aktuális előadások



    Gyűjtsd a kortárst! – Hradszki László
    Beszélgetéssorozat műgyűjtőkkel I.

    A Hegyvidék Galéria új programsorozatot indít októberben, amely során neves hazai műgyűjtőkkel és kollekciójukkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A művészettörténészek által moderált beszélgetések során a résztvevők beleláthatnak abba, hogyan válik valakiből műgyűjtő, illetve, hogy ki miért, milyen gondolatok, motivációk és stratégiák mentén, valamint hogyan kezdett el képzőművészeti alkotásokat vásárolni, magángyűjteményt építeni. Felvetődnek a műtárgypiacot érintő kérdések, jelenségek is, szó lesz többek között az árképzés sajátosságairól, az értékek, művészek hierarchiájáról és kánonjáról. A bemutatott gyűjteményeken keresztül a közönség képet kaphat a hazai kortárs művészeti szcéna uralkodó tendenciáiról és a hazai piac meghatározó képviselőiről. 

    Első alkalommal Hradszki László műgyűjtőt, befektetési cégvezetőt, a Hradszki Gyűjtemény tulajdonosát, illetve a Műgyűjtők Klubjának egyik alapító tagját lesz lehetőség megismerni, aki körülbelül 15 éve gyűjt aktívan műtárgyakat. Kollekciója a magyar kortás képzőművészetre és 20. századi magyar kerámiákra fókuszál. Gyűjteménye meglehetősen szerteágazó – tudatosan nem szűkíti le egyetlen stílusirányzatra –, megtalálhatók benne geometrikus és lírai absztrakt, illetve figuratív alkotások, de az erősen konceptuális irányzat hiányzik. Korszak szempontjából a kollekció a ’60-as évektől napjainkig terjed. Érdeklődése jelenleg leginkább a ’80-as, ’90-es és 2000-es évek képzőművészetére fókuszál.

    Beszélgetőpartnerek: Hradszki László műgyűjtő és Kallós Judit művészettörténész

    Időpont: 2024. október 3. (csütörtök) 18:00

    Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

    Részvételi díj: 500 Ft, Hegyvidék Kártyával: 200 Ft
    Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában.
    Az eseményekre érkezéskor a Hegyvidék Kártya felmutatása kötelező!

    Festményrészlet // Lossonczy Tamás alkotása, 1986; olaj vászon, 180 x 120 cm; Hradszki Gyűjtemény (fotó: Biró Dávid)

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016