• Program


    Händel: An Occasional Oratorio

    Händel: An Occasional Oratorio

    G. F. Händel: An Occasional Oratorio (Alkalmi oratórium)

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: április 6. szombat, 19:30

    Közreműködők:

    Ducza Nóra, Lökösházi Mária – szoprán
    Kéringer László – tenor
    Jekl László – basszus

    Kodály Kórus Debrecen
    (karnagy: Kocsis-Holper Zoltán)

    Savaria Barokk Zenekar

    vezényel: Németh Pál

    Támogatók:

    Kulturális és Innovációs Minisztérium

    Magyar Händel Társaság

    Nemzeti Kulturális Alap

    An Occasional Oratorio HWV 62

    Az „alkalmi oratórium” egy egész Angliát megrázó politikai eseményre reagálva készült: Cumberland hercege vezetésével leverték a hannoveri monarchia elleni 1745-46-os jakobita lázadást. Händel, aki akkoriban a Júdás Makkabeus tételein dolgozott, gyorsan megkomponálta az oratóriumot, és felhasznált néhány tételt a korábbi művekből. Newburgh Hamilton librettóját választva illőn demonstrálta, hogy támogatja a monarchiát. A művet először 1746. február 14-én mutatták be a londoni Covent Garden Színházban, de a lázadásnak csak a cullodeni csata vetett véget áprilisban. A legenda ennek ellenére úgy szól, hogy Händel előre megírta a győzelmi oratóriumot és amikor elkövetkezett, akkor gesztusként letette a király asztalára és került sor a bemutatóra. Ez a ritkán előadott, mégis csodálatos zenét tartalmazó oratórium további tételekkel bővült a későbbi előadásokhoz. A záró kórus az 1727-es "Zadok the Priest" (HWV 258) nyitókórusának átemelése, amely kirobbanó erővel ünnepel és kéri, hogy „Isten óvja a királyt és adjon neki hosszú életet”.

     

    Ajánlatunk


    Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi erotika, poénok, kacagás, happy end.

    A teremtő szellemű Philippe Herreweghe saját alapítású, világhírű műhelyeivel: a Collegium Vocale Gent kórusával és az Orchestre des Champs-Elysées zenekarával lép a Müpa színpadára. Mint közismert, repertoárja nem korlátozódik a szigorúan vett régizenére: Monteverditől Stravinskyig, Gesualdótól Dvořákig mindent vezényel, ami felkelti érdeklődését.

    Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

    Ajánló


    Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

    Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016