• Program


  Aktuális előadások
  A 2020. március 19 - re megvásárolt Hagyaték jegyek érvényesek 2020. szeptember  25 - én.

  A 2020. március 20 - ra megvásárolt Hagyaték jegyek érvényesek 2020. szeptember  26 - án.

  A 2020. április 23-24. - re megvásárolt Hagyaték jegyek érvényesek 2020. október  28 - án.

  A 2020. április 25 - re megvásárolt Hagyaték jegyek érvényesek 2020. október 29 - én.

  Bővebb információt a szervezes@lathataroncsoport.hu email címen kérhet.

   

  Hagyaték - Martin Miller és Alice Miller írásai alapján

  Az előadást Martin Miller 2013-ban íródott és 2019 áprilisában magyarul is kiadott könyve: A tehetséges gyermek igazi drámája - Alice Miller tragédiája ihlette, valamint Alice Miller írásai.

  Martin Miller, Alice Miller gyermekkorkutató pszichoanalitikus és bestsellerszerző fia pszichoterapeutaként dolgozik ma is Zürich mellett. Könyve édesanyjának a rekonstruált életrajza, valamint saját gyerekkorának, anyjával és apjával való kapcsolatának leírása, amelyből a közfelfogás számára eddig teljesen ismeretlen kép rajzolódik ki Alice Millerről. A Martin Miller által átélt valóság saját családjával kapcsolatban egy titkokkal, elnyomással, gyerekbántalmazással, elhallgatással, hazugságokkal terhes életet tár elénk, amiben számára sem gyermekként, sem felnőttként nem jutott hely. Egy kétségek között hánykódó, szétesett anya–fia kapcsolatról szól, és megírását az igazság bemutatásának a vágya, a múlt terheitől való megszabadulás és a traumából való kigyógyulás lehetőségének a felmutatása inspirálták.

  Nem állításokat szeretnénk tenni, hanem megvizsgálni, miként lehetséges, milyen folyamatok játszanak abban szerepet, hogy egy zseniális éleslátással bíró anya nem képes rálátni saját cselekedeteire, és kritikusan szemlélni azokat, nem képes érzékenynek lenni saját gyermekére? Urai lehetünk-e önmagunknak valaha, vagy múltunk foglyai maradunk valamiképpen, akármit is csinálunk? Lehet-e kigyógyulni a traumából? Lehet-e leválni a szüleinkről? Szülőként el tudjuk-e engedni a gyerekeinket, képesek vagyunk-e egy önmagunkat túllépő, meghaladó szeretetre? Mi segítheti a változási folyamatokat?

  Ezek a kérdések izgatnak minket ebben a nagyon komplex, sokrétű és sokfelé ágazó történetben. A darab a jelenből indulva villantja fel a múlt képeit, a történet különböző tereken és korokon át, különböző szereplőket megelevenítve és az olykor eltérő narratívákat ütköztetve, mozaikszerűen bomlik ki.

  Alkotók:
  Dramaturg: Gyulay Eszter
  Rendező: Tárnoki Márk
  Látvány: Horváth Jenny
  Játszók: Feuer Yvette és Rába Roland
  Fotó: Ambrus Bori

  Ajánló


  A Madách Színház újabb világsikert hozott el Budapestre: a Madách Színházban non-replica változatban…

  Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a…

  A Madách Színház bemutatja Disney és Cameron Mackintosh: MARY POPPINS című musicaljét P.…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016