• Program


  Aktuális előadások
  A Catwalk Concert Productions és a Soharóza bemutatja: Dalok a Kamrából

  A Dalok a Kamrából Mautner Zsófi gasztroblogger konzulensi közreműködésével jött létre, aktualitását pedig az adja, hogy olyan témákat dolgoz fel mind zeneileg, mind pedig vizuálisan, amelyek a karantén alatt megváltozott gasztronómiai szokásainkhoz kötődnek. A Soharóza kórus a gasztrokoncerten körbejárja a sütési-főzési szokások átalakulását a nagymama módszerektől az aktuális hipszter trendekig, a takeaway-kultúrát, és a karantén-lét sok más elemét.

  A produkció zenei részét – az egyes témákhoz gyűjtött sokszínű, különböző stílusú dalanyag reflektált felhasználásával – Halas Dóra zenei vezetésével végzi a Soharóza, együttműködve Bartha Márk elektronikus zeneszerzővel. Az előadás különleges jelmezeit Nagy Fruzsina jelmeztervező hagyományos illetve rendhagyó anyagok és technikák ötvözésével képzeli el. A jelmezeknek saját dramaturgiája, humora és különleges mivolta a tervező meghatározó kézjegye.

  A catwalk concert műfaját 2015-ben alkotta meg Halas Dóra és Nagy Fruzsina, akik az előadóművészetnek egy még ismeretlen összművészeti határterületét álmodták meg, ami valahol a kórus-színház, az extrém divatbemutató, és a koncert metszetében kereshető. A kifutó alakú színpadon a Soharóza kórus tagjai éneklő modellként vonultatják fel az absztrakt, mesélő jelmezeket, miközben a zene és a látvány izgalmas dramaturgiával kapcsolódik egymásba. A Trafóban létrehozott két egész estés előadás – Az Ügy (2018), Tabu Kollekció (2016) – után a Dalok a Kamrából 2021 nyarán a Városmajori Szabadtéri Színpadon kerül bemutatásra.

  Közreműködők

  Gasztronómiai konzulens: Mautner Zsófi
  Jelmez: Nagy Fruzsina
  Zenei vezető: Halas Dóra
  Sound design: Bartha Márk
  Dramaturg: Eörsi Sarolta
  Szövegírók: Al-Farman Petra, Szilvay Máté, Bogdán Tamás
  Hangosító: Szabó M. Viktor
  Koreográfus: Kovács Domokos
  Projektmenedzser: Karnics Alina

  Szereplők:
  Göttinger Klára
  Remes Zsófia
  Simon Júlia
  Tamási Borbála
  Zámolyi Eszter
  Elek Judit Sára
  Nagy Zsófia
  Szalontai Bálint
  Bartos Dániel
  Sipos András

  Rendezők: Halas Dóra és Nagy Fruzsina
  Sommelier: Fejérvári Gergő

  A Dalok a Kamrából a Catwalk Concert Productions és a Városmajori Szabadtéri Színpad első közös produkciója.

  Az előadás hossza: 50 perc  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016