• Program


    Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál

    Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál

    Rendhagyó Prímástalálkozó
    Platon Karataev

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. július 23. péntek, 20:00

    Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál

    Rendhagyó Prímástalálkozó

    Lakatos Róbert – hegedű
    Herczku Ágnes – ének
    Korpás Éva – ének
    Balogh Kálmán – cimbalom
    Vizeli Balázs – hegedű
    Gombai Tamás – hegedű
    Bede Péter – szaxofon
    Bognár András – nagybőgő
    Mester László – brácsa, gardon

    „A Rendhagyó Prímástalálkozó nem más, mint a népzene, a jazz, a rock és a klasszikus zene területéről érkező zenészek szupercsapata, a kapcsolódási pont pedig a magyar zenei hagyományok iránti mély tisztelet.” (Simon Broughton, Songlines Magazine)

    A Rendhagyó Prímástalálkozóban a magyar zenei élet kimagasló egyéniségei muzsikálnak együtt, akik ugyan különböző zenei műfajokat képviselnek, közös zenei anyanyelvük azonban a magyar népzene. A zenekar különlegessége, hogy mindenki prímás, hiszen vezeti a zenét, adja a jeleket, mindenki egyedi, különleges, a zenekar közösen mégis megbonthatatlan egységet képvisel a színpadon.

    E minden tekintetben rendhagyó formáció tagjai külön-külön is számos rangos díj birtokosai, s első albumuk is a legnagyobb elismeréseket aratta: a neves világzenei szaklap, a brit Songlines magazin 2010-ben beválogatta Top of the World listájára, 2011-ben pedig a zenekar megkapta az autentikus népzene kategória Fonogram-díját.


    Platon Karataev

    Vecsei H. Miklós és ifj. Vidnyánszky Attila: Platon Karataev

    Balla Gergely – gitár, ének
    Czakó-Kuraly Sebestyén – gitár, ének
    Bradák Soma – dob
    Sallai László – basszusgitár

    A Lev Tolsztoj karakteréről elnevezett zenekar tavalyi, Atoms c. lemezével ellépett az eddigi akusztikus iránytól egy hangosabb, grandiózusabb hangzás felé. Az album a legbelsőbb énünk kereséséről és minden megkérdőjelezéséről szól, a dalokban hol önmagunk felé zuhanunk, hol éppen attól távolodunk. Ezen a spirálon kering majd tovább az együttes idén ősszel megjelenő, ‘Partért kiáltó’ c. lemeze, melyről több dal is elhangozhat már az addigi fellépések során, hogy tovább bolyongjunk együtt a létezés magja körül.


    Az előadás hossza: 3 óra, egy szünettel

    Ajánlatunk


    A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

    Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

    Ajánló


    Képesek-e arra a hangok, hogy megidézzék egy város látványát, hangulatát, az atmoszférát, amelyet a hely szelleme sugároz? Respighi Róma-triptichonja képes…

    A Győri Filharmonikus Zenekar sikertörténetébe biztos beleégett egy dátum: 2009, amikor a legendás olasz filmzeneszerző-karmesterrel, az Oscar-díjas Ennio Morricone-val nagysikerű…

    Lara Fabian élő koncertje – MVM Dome, Budapest! Csatlakozz hozzánk 2024. április 30-án, amikor Lara Fabian lenyűgöző showjával elvarázsol minket…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016