• Program


  Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál

  Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál

  Rendhagyó Prímástalálkozó
  Platon Karataev

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: 2021. július 23. péntek, 20:00

  Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál

  Rendhagyó Prímástalálkozó

  Lakatos Róbert – hegedű
  Herczku Ágnes – ének
  Korpás Éva – ének
  Balogh Kálmán – cimbalom
  Vizeli Balázs – hegedű
  Gombai Tamás – hegedű
  Bede Péter – szaxofon
  Bognár András – nagybőgő
  Mester László – brácsa, gardon

  „A Rendhagyó Prímástalálkozó nem más, mint a népzene, a jazz, a rock és a klasszikus zene területéről érkező zenészek szupercsapata, a kapcsolódási pont pedig a magyar zenei hagyományok iránti mély tisztelet.” (Simon Broughton, Songlines Magazine)

  A Rendhagyó Prímástalálkozóban a magyar zenei élet kimagasló egyéniségei muzsikálnak együtt, akik ugyan különböző zenei műfajokat képviselnek, közös zenei anyanyelvük azonban a magyar népzene. A zenekar különlegessége, hogy mindenki prímás, hiszen vezeti a zenét, adja a jeleket, mindenki egyedi, különleges, a zenekar közösen mégis megbonthatatlan egységet képvisel a színpadon.

  E minden tekintetben rendhagyó formáció tagjai külön-külön is számos rangos díj birtokosai, s első albumuk is a legnagyobb elismeréseket aratta: a neves világzenei szaklap, a brit Songlines magazin 2010-ben beválogatta Top of the World listájára, 2011-ben pedig a zenekar megkapta az autentikus népzene kategória Fonogram-díját.


  Platon Karataev

  Vecsei H. Miklós és ifj. Vidnyánszky Attila: Platon Karataev

  Balla Gergely – gitár, ének
  Czakó-Kuraly Sebestyén – gitár, ének
  Bradák Soma – dob
  Sallai László – basszusgitár

  A Lev Tolsztoj karakteréről elnevezett zenekar tavalyi, Atoms c. lemezével ellépett az eddigi akusztikus iránytól egy hangosabb, grandiózusabb hangzás felé. Az album a legbelsőbb énünk kereséséről és minden megkérdőjelezéséről szól, a dalokban hol önmagunk felé zuhanunk, hol éppen attól távolodunk. Ezen a spirálon kering majd tovább az együttes idén ősszel megjelenő, ‘Partért kiáltó’ c. lemeze, melyről több dal is elhangozhat már az addigi fellépések során, hogy tovább bolyongjunk együtt a létezés magja körül.


  Az előadás hossza: 3 óra, egy szünettel

  Ajánlatunk


  zenés átirat két részben

  Donna Sheridan, a független, céltudatos asszony nem mindennapi környezetet választott otthonául, itt született húsz évvel ezelőtt Sophie is, a lánya. Sophie, aki édesanyja szemléletétől eltérően mindig is szenvedélyes szerelemről, hatalmas fehér esküvőről álmodott, elvágyik a csodálatos mediterrán szigetről...

  Ajánló


  „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016