• Program


  Halottak napjától Virágvasárnapig

  Halottak napjától Virágvasárnapig

  Egy nő, három férfi, huszonkét év. Dráma egy felvonásban. Világégéstől világégésig. Az elszakítástól a visszacsatolásig. Történik Szabadkán, a kisebbségi lét első két évtizedében. Korábbi nagysikerű előadásunkat felújítottuk és ismét játsszuk, megújult szereposztásban.

  Halottak napjától Virágvasárnapig

  A megtörtént eseményekre és egy szabadkai magyar polgár naplójára támaszkodó darab a maga nemében egyedülálló. Trianonról, a Délvidék szerb bekebelezéséről, majd 1941-es felszabadításáról szól. Életszerű és -szagú mestermunka, amely megmutatja erényeinket és esendőségünket, nemzeti karakterünk napos és árnyékos oldalát egyaránt. A címválasztás nem véletlen: 1918 őszén, halottak napján vonultak be a szerb megszállók Kosztolányi városába, majd 1941 tavaszának virágvasárnapján tértek vissza a honvédek – egyszerre zokogó és nevető, táncoló, ujjongó szabadkai polgárok ezreitől köszöntve.

  Szereplők:
  Csikász Ágnes
  Csizmadia Gergely
  Kálló Béla Jászai Mari-díjas
  Molnár Zoltán

  Írta: Siposhegyi Péter
  Zene: Barabás Zoltán-Vecsei László
  Jelmez: Rostás Zoltán - Pesitz Mónika
  Rendezte: Andrási Attila Jászai Mari-díjas

  Ajánló


  Peter Shaffer: Equus dráma 2 részben

  A könnyed szórakozástól a megrázó drámáig ível Takács-Nagy Gábor sorozata, a Haydn–Mozart Plusz…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016