• Program


    Aktuális előadások




    Zene: Fazakas Levente

    Dramaturg: Tapasztó Ionela-Alexandra

    Látvány, vetítés: Izsák Előd

    Díszlet: Szőke Zsuzsi

    Jelmez: Cristina Breteanu

    Kellékmester: Zayzon Ádám

    Művészettörténeti tanácsadó: Gyarmati Gabriella

    Táncmester, a koreográfus munkatársa: Farkas Ágnes 

    Koreográfus: Farkas Tamás

    Rendező: Farkas Tamás, Tapasztó Ernő

     

    A 2024 januárjában bemutatott táncszínházi előadás az „Íme az ember” gondolat mentén halad. A produkció Munkácsy Mihály festményeinek egyedi módon történő feldolgozására törekszik, de nemcsak a híres trilógia képeihez (Krisztus Pilátus előtt, Ecce homo és Golgota), hanem olyan emblematikus alkotásokhoz is kapcsolódik, mint például az Ásító inas, a Rőzsehordó nő, a Köpülő asszony vagy Liszt Ferenc portréja. Az Ecce homo egyszerre reflektál a festőgéniusz életútjának egy-egy karakteres elemére és vet fel korunkat foglalkoztató gondolatokat. Munkácsy erőteljes, drámai látványvilága egy folyamatosan mozgásban tartott, szüntelenül változó projekcióban kel új életre.

    Az 1990-ben Sepsiszentgyörgyön alakult Háromszék Táncegyüttes célkitűzése az erdélyi etnikumok népzene- és néptánckultúrájának gyűjtése, megőrzése és továbbadása egy új formavilág megteremtésével, színházi kontextusba helyezésével. Az együttes a hagyományos folklórműsorok és a kortárs táncszínházi formák ötvözésével egyéni stílust alakított ki, produkcióikban a népzene és a néptánc olyan nyelvezetté lényegül át, amely képes a ma emberéhez szólni.

    Az előadásban felhasznált műtárgyfotók a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria, a debreceni Déri Múzeum, valamint Pákh Imre magángyűjtő tulajdonát képezik, és jogi védelem alatt állnak.

    Az előadást 12 éven aluli nézőinknek nem ajánljuk.

    A Háromszék Táncegyüttes hivatalos fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.

    Támogató: Bethlen Gábor Alap, Nemzeti Kulturális Alap

    Ajánló


    Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

    Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

    Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016