• Program


    Háy János: Én vagyok én

    Háy János: Én vagyok én

    HÁY JÁNOS: Én vagyok én
    Kísérlet Petőfi Sándor Karaffa című című drámatöredékének befejezésére
    A Gyulai Várszínház 15. Felolvasószínháza




     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. július 19. szerda, 19:00

    Szereplők:

    Sándor, 25-26 éves költő - Lelkes Botond
    Júlia, a felesége - Mosolygó Sára
    Haver, Sándor barátja, fiatal színész - Gloviczki Bernát

    Sorozatszerkesztő-dramaturg: Lőkös Ildikó
    Rendező: Gloviczki - Lelkes - Lőkös - Mosolygó

    A veszprémi Pannon Várszínház és a Pesti Kalligram könyvkiadó Petőfi Sándor Karaffa című drámatöredékének befejezésére meghívásos pályázatot hirdetett a költő  születésének kétszázadik évfordulójára. A hírhedt 17. századi eperjesi hóhér, Karaffa eme drámai kísérlet hőse. A töredék, melynek erősen áthallásos témája az osztrák zsarnokság, 1849-ből való, de csupán az első felvonás két jelenete készült el.

    A zsűri által felkért szerzők közt volt Háy János is. Az ő pályaműve a Gyulai Várszínház felolvasószínházának idei eseménye, melynek közreműködői három frissen végzett színész, köztük az a Mosolygó Sára, aki a Petőfi-filmben is Szendrey Júlia életre keltője.



    „A darab számos helyen valós eseményekre utal, de nem felel meg a valós történetnek, márha valaki tudja, mi a valós történet. Hogy mikor játszódik? Nincs eldöntve. Mindenesetre épp forradalom is van, meg szabadságharc. Ha eldöntöttük a kort (amely döntésben az egyik lehetőség Petőfi kora), lehet korhű ruhákban játszani, vagy épp ellenkezőleg, nem korhű ruhákban. Csak olyan rendező rendezheti meg, akinek van gondolata a művészetről, vagy lesz azután, hogy elolvasta a darabot. A szereplőket tilos gúnyosan, netán cinikusan ábrázolni! Ezen túl minden játék belefér.” (Háy János)

    Ajánlatunk


    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

    Angélique Kidjo dalaiban szívesen működnek közre a jazz, a soul, a pop világsztárjai, és ugyanúgy örömmel dolgozik együtt fiatal producerekkel, mint ahogyan nekiáll egy az egyben feldolgozni egy klasszikus Talking Heads-albumot. Hatalmas és befolyásos zenei és emberi nagyság - látni és hallani kell!

    Ajánló


    Évnyitó vagy szülői értekezlet? Napközi ügyelet és portfólió készítés? Mit tegyünk, ha a tanár kollégák játszmákba hajszolják egymást és visszaélnek…

    40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

    A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016